fbpx

Zal ik eerlijk zijn?

Het valt soms niet mee. Het leven voelt soms gewoon echt even k*t! Al die mooie plaatjes op Facebook en Instagram. Al die lachende mensen die het leven zo goed voor elkaar lijken te hebben.

En dan zit ik op de bank en voel me eigenlijk alleen maar moe en ongemakkelijk in mijn eigen lichaam. Ik wil nu echt gewoon even eerlijk zijn.

Ik heb een Instagram account en een Facebook pagina voor mijn bedrijf. Mijn doel met die twee social media accounts is dat ik jou wil inspireren om zo ontspannen en zelfverzekerd mogelijk in het leven te staan. Maar ik merk dat ik op sommige momenten daarentegen heel erg bezig ben met de likes en het aantal volgers.

Vergelijken

Met het gevolg dat ik me dus enorm loop te vergelijken met de accounts die duizenden volgers hebben. Waarom zij wel en ik niet? Maar is dat wel realistisch? Is het wel eerlijk? Is het allemaal rozengeur en maneschijn, of moet ik gewoon even heel duidelijk naar mezelf zijn?

Weg is je zelfvertrouwen

Dat vergelijken met anderen dat is funest voor je zelfvertrouwen. Dan komt mijn perfectionistische aard weer naar boven en wil ik alles helemaal anders gaan doen. Kijken hoe de succesvolle Instagrammers (is dit een woord??) het allemaal aanpakken en hun gaan imiteren. Onder het mom van ‘verbeteren’.

Maar is dit wel echt verbeteren? Ik denk zelf dat het meer jezelf aanpassen is. Niet je eigen stempel durven drukken. Vooral geen geduld hebben en meteen super succesvol willen zijn. Alles goed willen doen en door anderen geaccepteerd willen worden.

Het groene monster

Damn, het oude monster is weer terug! Het monster dat jou even verteld dat je niet goed bezig bent. Dat zegt dat je beter kunt stoppen en dat je vooral niet moet denken dat je ooit succes gaat hebben. Ga maar weer terug naar je veilige baan in loondienst tot aan je pensioen. Dan ben je overal van af.

Ik wil gewoon doen waar ik blij van word. Ik wil posts en video’s creëren waar ik een goed gevoel bij krijg en waar ik anderen mee wil inspireren. Ik wil vooral mezelf zijn en niet het perfecte plaatje. 

Er zijn andere manieren

Het verbeteren wil ik op andere vlakken in mijn leven toepassen: beter worden in mijn rol als ondernemer, nog beter worden in mijn vak als coach. En daarnaast wil ik gewoon mezelf blijven: die leuke meid die er is voor haar familie en haar vrienden. Die houdt van een lolletje hier en daar en gewoon lekker in haar vel wil zitten. En weten dat het soms oké is om je niet oké te voelen.

En dat is het leven waar ik blij van word. Dus f*ck het willen van veel likes en grote hoeveelheid volgers. Degene die mij nu al volgen, daar mag ik enorm trots op zijn. Dat jij blijven hangen en mijn posts interessant genoeg vinden om mij te blijven volgen. Voor jou maak ik mijn posts, schrijf ik mijn blogs, en dat is mij zoveel meer waard.

One thought on “Zal ik eerlijk zijn?

  1. Wat toevallig! Ik las vandaag een opdracht in de flow, dat mensen zich teveel vergelijken met anderen die het beter, leuker, etc hebben. En de opdracht is om een week lang opmerkzaam te zijn als je jezelf vergelijkt met anderen en dan gelijk je aandacht op iets anders te richten.
    Je bent goed bezig én of dat nu voor 100 of 1.000 of 10.000 volgers is, doet er niet toe. Er zullen altijd mensen zijn met meer volgers. (Wat kan ik het goed zeggen voor een ander, terwijl ik zelf ook altijd de mooiste, de grappigste, de slimste, etc wil zijn)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: