Why so serious?

Het leven is te mooi om serieus te nemen. Maar aan de andere kant is het leven is het leven ook te mooi om niet serieus te nemen. En vaak slaan we door in het serieus nemen.  Dan denk je alleen nog maar aan alle dingen die je van jezelf moet doen. Aan alle dingen waar je van jezelf aan moet voldoen. Aan alle dingen die niet goed aan jouw leven zijn. Daarom vind ik het tijd om afscheid te nemen van die dingen die je veel te serieus neemt. Want het leven is al zo mooi….why so serious?

serious_hft.jpg

En daarom heb ik in plaats van een bucket list, voor mezelf een f*ck it list gemaakt. Een lijst om bepaalde dingen in het leven een stuk minder serieus te gaan nemen en misschien zelfs te verbannen.

F*ck it…

altijd maar bewust zijn van hoe je je gedraagt, omdat anderen heel raar over je zouden kunnen denken. Want dat stemmetje in mijn achterhoofd wil maar al te graag dat ik pas binnen de norm die door anderen wordt opgelegd. Dat ik niet opval, dat ik gewoon doe. Het liefst een grijs muisje. Nee!
En dan wil ik bij deze ook meteen mijn onzekerheid buiten de deur gooien, omdat ik zo bewust bent van mijn doen en laten. Bleh. Nee, het wordt tijd om mezelf te accepteren zoals ik ben, met mijn goede en mijn minder goede kanten. Gewoon wie ik echt ben.

… dat je jezelf in bepaalde hokjes duwt om geaccepteerd te worden. Eigenlijk ook puur om te voldoen aan de standaard die gelegd wordt door anderen. En dat is het eigenlijk een standaard waarvan dat stemmetje in mijn achterhoofd mij ervan probeert te overtuigen dat zo hoort. Waarom maken we het onszelf zo ontzettend lastig?

… om ’s avonds in bed te gaan piekeren over dingen die nog plaats moeten vinden. Het wordt tijd dat het bed alleen maar wordt gebruikt ter ontspanning, om bij te komen van alle indrukken van de dag. Om weer op te laden. Ik wil me niet meer druk hoeven maken over iets waar je op dat moment toch niets aan kunt doen. Misschien moet de volgende theorie wel mijn persoonlijke mantra worden:

thenwhyworry

… om altijd gedisciplineerd te moeten zijn en altijd naar een doel toe te werken. Vooral als het gaat om dingen van mezelf moeten. Denk hierbij onder andere aan sporten, gezond eten, perfect willen zijn. Als het niet gaat op een strenge en perfecte manier, dan kan ik daarover snel teleurgesteld zijn en dan is dat kritische stemmetje weer enorm op de voorgrond. Dus wil ik ervoor zorgen dat ik het luchtig hou en dat ik best buiten mijn eigen gekozen lijntjes mag kleuren.

… om aandacht te geven aan negativiteit. Want dat kritische stemmetje heeft niet altijd gelijk. Want het is puur de onzekerheid, de angst, de waarschuwing die tegen mij spreekt en die claimt dat het anders of beter zou moeten. Het wordt tijd om te accepteren dat die negatieve gedachtes er zijn, om ze vervolgens los te laten. Meer aandacht voor positiviteit, want het leven is soms al zo moeilijk.

… om aan je eigen ideaal plaatje te moeten voldoen en het leven uit te schrijven en tot in de details te willen plannen. Ik wil meer het leven gewoon laten zijn zoals het is en genieten van wat er op mijn pad komt. Niet gaan piekeren over wat er morgen, volgende maand of over een paar jaar kan gebeuren, maar meer in het leven staan zoals het nu is. Leven doormiddel van al mijn zintuigen: bewust kijken, horen, proeven, voelen… Want het NU is het enige waar je vat op kunt hebben: gisteren is geweest en wat morgen komt, dat zien we dan wel weer. Alleen al als ik dit schrijf komt er een soort van ontspanning over mij heen.

Ja, het wordt tijd om korte metten te maken met de puntjes op mijn lijst en het leven niet zo serieus te nemen. Elke dag wordt jouw toekomst korter, maak er dus het beste en vooral het mooiste van. Geniet van het leven, vol met ontspanning, positiviteit en zelfvertrouwen. Leef jouw ware leven met wat jij het belangrijkste vind, vanuit jouw ware zelf, vanuit jouw gevoel.

Ik ga mijn best doen. Wat doe jij?

Wat staat er op jouw F*ck It list?


Is dit een onderwerp waar je mee worstelt? Wil jij bepaalde dingen in jouw leven leren loslaten?
Wil je graag begeleid worden om meer in contact te komen staan met je gevoel, zodat je ontspannen, positief en zelfverzekerd in het leven komt te staan? 

Laat mij je helpen. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Ik wil graag meer weten

Of maak gebruik van de mogelijkheid om gratis door mij gecoacht te worden.

Ik wil een gratis coachsessie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.