Hoe ik van een overvol brein, naar rust en ruimte ging.

Mijn hoofd liep over van de gedachten. Ik had het gevoel dat ik ALTIJD AAN stond. ’s Nachts sliep ik slecht, en anders werd ik erg vroeg wakker. In slaap vallen was er dan niet meer bij, want mijn hoofd ging meteen weer ‘aan het werk’. De ene na de andere gedachte schoot aan mij voorbij. Het kon over van alles gaan: van dingen die ik niet mocht vergeten, tot het maar opnieuw blijven afspelen van die ‘stomme dingen’ die ik had gedaan.

Vooral doorgaan.

Toch was dit geen verrassing, stiekem wist ik wel waar dit vandaan kwam… Ik werkte keihard in het onderwijs. In die tijd werkte ik fulltime op een middelbare school als docent Engels. Jup, daardoor was de drukte en stress best wel een beetje heel erg veel aanwezig. Ja dat lees je goed. Een beetje heel erg veel. Zo voelde dat toen ook. Vooral niet groter maken dan het is, want het valt toch wel mee?!

voordat het te laat is.

Ergens in 2014 voelde ik: ‘Nu moet ik er wat aan gaan doen!’ Er moest iets gebeuren, want anders zou het keihard misgaan. Ik was doodsbenauwd om overspannen thuis te zitten. Maar wat past dan bij je? Na enig onderzoek, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de stap gezet naar een Mindfulness cursus. Dit ging niet zonder slag of stoot. Retespannend dat ik het vond, want ergens geef je aan jezelf toe -en aan de rest van de wereld- dat je het niet in je eentje aankunt.

And so it begins…hello mediteren.

En zo heb ik voor het eerst kennis gemaakt met meditatie. Niet dat hele zweverige, zoals ik eerder altijd dacht dat meditatie was, maar juist heel praktisch. Lekker down-to-earth. De focus in mindful meditatie ligt namelijk op de ademhaling en je lichaam. Meer niet. En ik vond het heerlijk!

Wil jij het down-to-earth mediteren ook een kans geven?

Klik dan hier om mijn ‘Rust in je hoofd’ meditatie te downloaden.

Toch heeft het tot halverwege 2017 geduurd, voordat ik meditatie een onderdeel liet uitmaken van mijn dagelijks leven. Oké, dit is wel een enorme sprong in de tijd, maar let me explain!

Tot het echt mis ging!

Na de Mindfulness cursus ging het eventjes de goede kant, totdat ik weer in mijn oude valkuilen stapte. Welcome back stress! Tot ik op het punt kwam, waar ik al die tijd enorm bang voor was: ik kwam met een burn-out thuis te zitten. Een wake up call van heb ik jou daar!

Ik wist dat dit serious business was. Nu moest er echt iets gaan veranderen. En zo heb ik mijn verloren liefde weer in de armen gesloten: ‘kom hier Meditatie!’ Sindsdien kan ik niet meer zonder. Mijn dagelijkse moment voor mezelf. Ik gebruik het om mijn gedachten te observeren en om te checken hoe het nu écht met mij gaat. I know, dit klinkt heel vaag, maar zodra je weet wat ik bedoel en weet hoe je dit kunt toepassen, gaat er een wereld van rust in je hoofd voor je open.

hoe zit het bij jou?

Nu wil ik anderen laten ervaren wat mediteren voor jou kan doen. Zeker als het gaat over het leren omgaan met die storm aan gedachten die maar door je hoofd blijven razen. Tijdens de Meditatie 10-daagse wil ik jou hier graag bij helpen. Zodat jij ook kunt ervaren hoe 10 minuten voor jezelf op een dag gaat zorgen dat jij beter om kunt gaan met drukte en stress en die burn-out buiten de deur kunt laten. Want…

…THE GOAL OF MEDITATION ISN’T TO CONTROL YOUR THOUGHTS, BUT TO STOP LETTING THEM CONTROL YOU!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.