fbpx

Persoonlijke wake-up call voor meer rust en jezelf zijn.

Zooo, dit is een hele tijd geleden! Voor het geval je voor het eerst een blog van mij leest: ‘hoi! Welkom!’. Voor het geval je mijn blog al wat langer volgt: ‘hoi! Welkom terug!’.

Na ruim een jaar heb ik weer besloten om regelmatig te gaan bloggen. Vanaf deze plek deel ik mijn persoonlijke verhalen op zoek naar rust en ontspanning, met een flinke dosis positiviteit. En ik wil tips en inspiratie gaan delen zodat jij ook die rust en ontspanning in jouw leven gaat ervaren.

Ik wil in mijn eerste blog van dit jaar terugblikken op de afgelopen maand, mei 2020 en vooruitkijken op de nieuwe maand die vandaag is begonnen. an groot plezier tot schaamte, van on top of the world tot je niet goed genoeg voelen… van alles komt voorbij. Let’s go!

De hoogtepunten van afgelopen maand waren…

Meditatie challenge Hurray for Today

…mijn Meditatie Challenge waar ik middenin zat aan het begin van deze maand. Met bijna 30 deelnemers elke dag een moment voor jezelf nemen. Hele mooie inzichten zijn er gedeeld en een aantal hebben de stap genomen om hiermee verder te gaan. Hoe tof is dat!

…de start van mijn Clear Your Mind online groepstraject. Op 11 mei gingen we van start om in vier weken te werken aan een toffe basis voor meer rust in je hoofd en ontspanning in je leven. We zitten inmiddels in de laatste week al. Dit gaat allemaal veel te snel.

Ben jij nieuwsgierig naar het Clear Your Mind groepstraject? Klik hier.

… op 17 mei was het alweer een jaar geleden dat ik JA heb gezegd tegen de liefde van mijn leven. Ons één-jarig huwelijksfeestje hadden we graag anders gevierd dan thuis, maar dit gaan we op een later tijdstip inhalen.

1-op-1 coachtraject voor rust in je hoofd en ontspanning in jouw leven. Hurray for Today

…afgelopen zaterdag ben ik gestart met een tof 1-op-1 coachtraject met een nieuwe klant. Samen gaan we 3 maanden lang werken aan een positieve mindset, via het Clear Your Mind+ traject. Fijn om met zo’n gemotiveerde klant aan de slag te mogen gaan. We gaan zulke mooie stappen zetten de komende tijd!

Ben jij nieuwsgierig naar het Clear Your Mind+ 1-op-1 coachtraject? Klik hier.

Zo wil ik mij in de nieuwe maand voelen…

… juni is begonnen en dat zorgt ervoor dat ik ga nadenken over wat ik deze maand ga neerzetten. Nu kan ik natuurlijk heel erg vanuit mijn hoofd gaan analyseren hoe het allemaal zou moeten. Maar ik wil me juist meer vanuit flow in beweging zetten. Ik merkte heel erg dat ik in de eerste weken van mei ontzettend veel heb gegeven: tijdens de Meditatie Challenge en het lanceren van het Clear Your Mind traject stond ik eigenlijk de hele tijd ‘AAN’. Op een positieve manier, dat wel. I WAS ON FIRE! Maar dat zorgt er wel voor dat je hier later de klap van krijgt. Weinig puf en inspiratie om te creëren, om dingen aan te pakken. Dus ik heb mij voorgenomen om deze nieuwe maand meer rust te pakken en vanuit die rust, vanuit die ontspannen flow te gaan ondernemen. Met vertrouwen en positiviteit. Terwijl ik deze zinnen typ, heb ik een glimlach van oor tot oor!

Ik ben helemaal happy als ik deze maand…

Feel Good gevoel Hurray for Today

…vanuit die flow nog dichter bij de kern kom wat ik graag wil uitdragen met Hurray for Today. De afgelopen maand heb ik ook een aantal online masterclasses gevolgd van Anne Quaars (Charismatisch Communiceren) en Eva Brouwer (Pak je Podium). De rode lijn in beide events is zichtbaar zijn en je verhaal delen. Wat is je missie? Hoe vertel jij wat jij belangrijk vindt? Zonder dat je een bepaalde rol op je neemt, door dicht bij jezelf te blijven…

Super interessant om te volgen en ik zou dan ook echt superhappy zijn als ik deze maand vanuit mezelf wel mijn verhaal kan delen. Dit blog is hierin weer een stap in die richting. Me niet laten weerhouden van het aantal tekens in een social media post, maar gewoon lekker schrijven over datgene wat ik met jou wil delen. Geen restricties, it’s all me!

Een ding waar ik spijt van heb dat ik dit afgelopen maand niet heb gedaan…

…dan kom ik toch terug op het beter ik de gaten houden van mijn energie. Het is een mooie leerschool geweest afgelopen maand. Ik mag meer gaan vertrouwen op dat wat ik doe (live mediteren, een toffe challenge neerzetten, een nieuw product lanceren) en wat ik te vertellen heb. Soms komen de stemmetjes in mijn achterhoofd iets te luid de aandacht trekken, waardoor de twijfel komt. En zeker wanneer ik moe ben, dan lijken die stemmetjes nog harder te schreeuwen. Dus luisteren naar wat mijn lichaam en mijn gevoel nodig heeft. En vertrouwen dat het oké is wat ik doe.

Ik wil mezelf meer toestemming geven om…

…vanuit mijn gevoel te creëren, in plaats van dat ik mijn hoofd het voortouw laat nemen. Doordat ik die stemmetjes meer de aandacht gaf (‘je doet het niet goed genoeg’, ‘wat je zegt slaat nergens op’, ‘anderen kunnen het veel beter’), begon ik mezelf ook meer en meer te vergelijken met anderen. Achteraf gezien ook met degene die al veel verder zijn dan ik. Ik zat ook weer veel op social media en was hierdoor de connectie met mezelf kwijt aan het raken. Daarom moest het roer weer om, op naar een positievere instelling.

Afgelopen weekend heb ik met mezelf afgesproken dat ik niet hoef te werken. En ik mag van mezelf maar twee keer op een dag social media checken. En ’s avonds leg ik mijn mobiel ver weg, zodat ik niet elk loos moment dat ding in mijn handen neem. Het resultaat? Ik heb een boek uitgelezen, ik heb heerlijk genoten van de zon en mijn inspiratie voor Hurray for Today begon weer te stromen. Juist om dat ik niets hoef en me niet meer ging vergelijken met anderen. Ik hou dit vast deze maand :).

Als ik vastloop wil ik mezelf hieraan herinneren…

Mediteren, een moment voor jezelf. Hurray for Today

…het komt wel weer goed. Doe een stap terug en maak de ruimte voor rust en weet dat het oké is.

Wat wil jij in juni gaan doen voor jezelf?
Deel het in een reactie hieronder.

Wil jij ook dagelijkse inspiratie voor een Feel Good leven? En ben jij benieuwd hoe meditatie je hierbij kan helpen? Voel je vrij om mij te volgen op Instagram via @feelgoodmediteren. Super tof om elkaar daar ook te ontmoeten.

Maak er wat moois van deze maand.

Veel liefs,
Tineke

Vond jij dit een fijne blogpost? Voel je vrij om de blogpost met jouw volgers/ vrienden te delen op social media! Supertof als je mij hier ook in tagged. Spread those positive vibes!

3 gedachten over “Persoonlijke wake-up call voor meer rust en jezelf zijn.

  1. Wat fijn dat je weer terug bent op je blog 🙂
    Ik zit met heel wat dingen in mijn hoofd, die zich ook op mijn lichaam beginnen zetten dus ik wil voor mezelf uitzoeken waar al die dingen vandaan komen zodat ik er hopelijk ook iets aan kan doen. Of ik daar in juni al in slaag is nog maar de vraag 😉

      1. Ik denk dat ik ga proberen om elke dag iets actiefs te doen. Niet elke dag ineens volop sporten of zo, maar aan de slag met iets fysieks of iets creatiefs zodat ik mijn handen gebruik en net iets minder mijn hoofd.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: