Over Tineke

Hoi, ik ben Tineke Hoomans en ik ben trotse eigenaar van Hurray for Today Coaching. Uit eigen ervaring weet ik hoe je altijd maar bezig kunt zijn in je hoofd. Dat je ’s nachts wakker wordt en je meteen in de aan stand gaat staan. Dat je continu bezig bent met dat wat nog staat te gebeuren -of kan gebeuren (wat nou als…)– of dat wat al is geweest (had ik maar…, dan…).

‘het ligt altijd aan mij!’

Vanaf de middelbare school tot aan mijn 32e heb ik mij enorm laten leiden door mijn gedachten. Ik was continu bezig de wereld -en vooral ook mezelf- te analyseren en was mijn eigen beste criticus. Ik legde mezelf altijd onder een vergrootglas en alles wat verkeerd ging, lag aan mij. Mijn onzekerheid zorgde ervoor dat ik veranderde in een workaholic en dat zorgde ervoor dat ik het onwijs moeilijk vond om de touwtjes uit handen te geven.

‘het wil allemaal niet meer’

In 2013 waren de eerste signalen zichtbaar van het veel te harde werken en mezelf continu op de vijfde plek zetten. Ik begon moeite te krijgen met slapen, werd emotioneel steeds instabieler en beetje bij beetje werd al wat ‘extra’ was, teveel. Dit sleepte zich een aantal jaren voort totdat ik in 2017 écht niet meer kon. De bedrijfsarts was erg duidelijk: ‘Je hebt een burn-out!’

Of dit meteen mijn ogen opende? Ik was helemaal opgebrand, kon de hele dag wel huilen, maar bovenal voelde ik me heel schuldig naar de mensen om me heen. ‘Hoe dom kon ik zijn, hoe zwak was ik, dat ik nu ziek thuis kwam te zitten?’

‘dit nooit meer’

Na een paar maanden kwam de omslag. Ik wist dat als ik mijn leven niet om zou gooien, ik nooit zou herstellen. Ik wist dat als ik mijn manier van leven niet zou verbeteren, ik altijd zo instabiel zou blijven. Omdat ik in de ziektewet terecht kwam, had ik ineens zeeën van tijd. Die tijd ging ik gebruiken om te herstellen. Die tijd ging ik gebruiken om het NOOIT meer zover te laten komen.

Wat ik in die tijd heb gedaan? Ik heb heel veel boeken gelezen over persoonlijke ontwikkeling. Ik heb cursussen en trainingen gevolgd om mentaal sterker te worden. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik niet meer in de ban ben van mijn gedachten, maar dat ik de baas ben over mijn gedachten! Ik heb nu eindelijk echt rust in mijn hoofd gevonden.

Mocht het toch weer druk zijn, mocht ik toch weer stress ervaren…it’s not the end of the world! Ik heb de tools en de vaardigheden in handen om een stap terug te doen en zo weer terug te keren naar die innerlijke rust.

En dat gun ik jou ook!

Hoe ik jou hierbij kan helpen?
Check het hier.

Tineke hoomans / hurray for today coaching in de media

Interview op Mijnmooiewereld.nl: ‘Ochtend meditatie is voor Tineke niet meer weg te denken, terwijl zij daar als nuchtere Groningse totaal niet voor open stond.’

Interview in Marjolein Nijstad Podcast: ‘Ervaar meer ontspanning en positiviteit in je leven en in je bedrijf.’