watnu_hurrayfortoday

Hoe het allemaal begon
Na jaren te hebben geworsteld met zoeken naar de gulden middenweg, heb ik in 2017 een hele moeilijke stap gewaagd. Ik ben gestopt met werken als docent in het middelbaar onderwijs. De reden? Ik.Was.Op.
Ik had geen plezier meer in mijn werk, ik kwam vaak huilend thuis en mijn energie was ver te zoeken. Na jarenlang aanmodderen was het tijd om echt te kiezen. Te kiezen voor mezelf en de stap te wagen die mijn wereld op zijn kop zou zetten.

Hoe nu verder?
Een periode van soul searching ging van start. Want wat was ik waard zonder mijn werk? Wie was ik nu echt, nu ik geen identiteit meer had als docent? Waar moest ik met al mijn vrije tijd naar toe? Alles in mij riep dat ik de verkeerde keuze had gemaakt. Ik voelde me zelfs enorm schuldig naar mijn collega’s. Ik had ze immers met al het werk opgescheept die ik niet meer kon doen.

Nadat dit gevoel beetje bij beetje wegzakte, kwam er tijd en ruimte vrij om te gaan onderzoeken naar wie ik ben, waar ik gelukkig van wordt en welke weg ik nu wil inslaan. Want na jaren alleen maar voor de klas te hebben gestaan, was het tijd om buiten dat hokje te gaan zoeken.

En tijdens die zoektocht kwam ik erachter waarom ik mezelf over de kop heb gewerkt en waarom ik altijd heb vastgehouden aan het idee dat ik niets anders zou kunnen dan voor de klas staan. Het was immers vertrouwd, veilig. Maar het gaf geen gevoel van voldoening meer, mijn onzekerheid bleef aanwezig.


Maak gebruik van de mogelijkheid om gratis door mij gecoacht te worden.
Ik wil een gratis (online) coachsessie.


De eye-opener
En waar kwam die onzekerheid en mij begraven in het werk vandaan? Het heeft even geduurd, maar tijdens een driedaagse seminar van Dolly.nl begin 2018 kreeg ik een openbaring: al die gevoelens en emoties zijn terug te leiden naar mijn jeugd: het pestverleden op de basisschool en op de middelbare school. Deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik altijd het idee had er net niet bij te horen. En je altijd op zoek bent naar bevestiging van anderen, omdat dit het gevoel geeft dat je er dan pas mag zijn, dat je het dan pas waard bent. Mijn perfectionisme groeide, ik was altijd aan het leren, altijd huiswerk aan het maken, altijd meer van mijzelf aan het vergen dan nodig was, en dat goed voor mij was. Want het was nooit goed genoeg

En dit werkte door tot mei 2017. Al moet ik eerlijk zeggen dat in 2013 de eerste tekenen aan de wand verschenen: oververmoeid, emotioneel instabiel, slecht slapen, gedachten die maar in je hoofd blijven hangen, nooit zeker weten of je wel goed genoeg bent… maar ik dacht met een kerstvakantie wel weer tot rust te komen. How wrong could I be? Ik ben minder gaan werken, heb veel gesproken met mijn werkgever, maar nooit gedacht dat ik zou stoppen met voor de klas staan. Het werd daardoor een slepende kwestie. Ik had goede periodes, waarin het leek alsof ik alles weer onder controle had, maar de slechte periodes kwamen steeds sneller terug en bleven uiteindelijk ook steeds langer hangen. Totdat ik die knoop doorhakte.

Hoe ben ik nu gekomen waar ik nu sta?
Ik wist nadat ik stopte met werken, dat ik wel altijd met mensen zou willen blijven werken. Alleen in welke sector en op welke manier, dat was mij niet altijd even duidelijk. Toen ik in november 2017 een webinar volgde van Dolly Heuveling van Beek (dezelfde Dolly van de eerder genoemde seminar) over je als coach social media het beste kunt inzetten. Aan het einde van dit seminar werd een aanbieding gedaan voor haar online coachopleiding. Ineens viel dit stukje van mijn leven op zijn plek. Dit is wat ik wil: ik word coach! En zo geschiedde: in januari van 2018 ben ik begonnen met de opleiding. Alleen wat voor coach wil ik zijn en wie wil ik dan begeleiden? De antwoorden op deze vragen bleken dichterbij mij te staan dan ik van te voren had verwacht.

Tineke - Hurray for Today

Ik ben er voor jou!
Want nu begeleid ik vrouwen die staan waar ik tot 2017 stond. Vrouwen die klaar zijn met stress en altijd maar twijfelen aan zichzelf. Vrouwen die er klaar zijn voor het aanbrengen van balans in hun leven, vol zelfvertrouwen en ontspanning. Die ‘nee’ durven zeggen en durven te leven vanuit hun gevoel in plaats van te leven vanuit hun hoofd.

Met, mijn eigen ups en downs en vanuit mijn eigen zoektocht weet ik waar jij mee worstelt en weet ik ook dat het niet makkelijk is om stappen te zetten. Maar tegelijkertijd wil ik je heel graag laten ontdekken dat als je die stappen zet, jij zelf kunt zorgen voor innerlijke balans en dat jij trots bent op wat jij de wereld te bieden hebt.

Lees op welke manieren ik je kan helpen

DNCO afgerond 2018


Maak gebruik van de mogelijkheid om gratis door mij gecoacht te worden.
Ik wil een gratis (online) coachsessie.