fbpx

Life’s playlist

‘Where would we be without music? Where would we be without songs? ‘ Ik zou het mij niet kunnen voorstellen. Daarom ben ik heel benieuwd naar welk nummer welke periode in mijn leven symboliseert. Vandaag geen verhaal over een zoektocht. Vandaag mijn favorieten in ‘my life’s playlist’.

Muziek kan mijn humeur versterken en verlichten. Ik luister ontzettend graag naar muziek en concerten bezoeken vind ik altijd een fijne belevenis. Maar wat mijn all-time favoriete liedjes zijn? Het is alsof je moet kiezen wie je favoriete kind is 😉 . Om dan toch  een keuze te maken heb ik hier een lijstje met zestien liedjes die voor mij heel dierbaar zijn.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Bijzondere momenten in mijn leven

Carry on – Crosby, Still, Nash and Young

Voor mijn docentenopleiding heb ik een afstudeerproject moeten doen, waarbij je een presentatie moest geven en lesmateriaal moest ontwikkelen over een bepaalde onderwerp. Ik heb toen gekozen voor de jaren ’60 in de Verenigde Staten met in het bijzonder Woodstock en de anti-Vietnam beweging. Dan ontkom je er haast niet aan om de muziekdocumentaire over Woodstock te kijken. Waar je ineens overvallen wordt door de mooie samenzang van deze vier heren.
Zelf heb ik het geluk gehad om ze een aantal jaren geleden mogen aanschouwen tijdens Bospop in Weert (zonder Neil Young) en dat was voor mij wel een vinkje op mijn bucketlist.

Let Love Rule – Lenny Kravitz

Dit nummer doet mij denken aan mijn eerste vakantiebaantje. Ik zat in Zeeland, waar ik op een camping animatiewerk deed.Mijn eerste stappen in een zelfstandiger leven, in mijn eentje mezelf staande zien te houden in het ‘verre’ Zeeland, ik vond het zo stoer van mezelf. Met andere vakantiewerkers zat ik in een huisje waar we een radio met cd speler hadden staan en de Greatest Hits van Lenny Kravitz bijna helemaal kapot werd gedraaid.

Still Loving You – Scorpions

In de jaren negentig kreeg mijn moeder een CD van de Duitse rockband Scorpions en ik was verkocht. Hoe oud zal ik zijn geweest, jaar of 8, 9 misschien. En sindsdien is dit een van mijn fijnste muzikale jeugdherinnering. Die melodieën, de instrumenten. Ik denk echt dat deze CD heeft meegewerkt aan mijn liefde voor rock muziek.
Als je ouder wordt ga je meer letten op de tekst en die gaat in dit nummer door merg en been. Het heeft mij door momenten van liefdesverdriet geholpen, al heeft het nummer dat liefdesverdriet op sommige momenten ook een stuk verergerd. Tranen met tuiten en dan maar meezingen. Alles eruit!

Lekker hard

No one knows – Queens of the Stone Age

Dat nummer met die clip over dat rendier die wordt aangereden. Dat is het eerste wat bij mij opkomt. Ook een heerlijk nummer om keihard uit je dak te gaan op de dansvloer. Heel wat avondjes versleten in Groningen bij ‘Het Pakhuis’ en ‘De Kar’ op dit soort nummers. Brings back good memories.

The Pretender – Foo Fighters

Een nummer die ik altijd heel hard mee moet zingen. Ook een nummer waarbij ik alle frustratie en boosheid van mij af kan schudden als het nodig is. En natuurlijk: yummie Dave Groll, what can I say?! 😉

Killing in the name of – Rage Against the Machine

Deze is eigenlijk hetzelfde als ‘Pretender’. De opbouw van het nummer, het opborrelen van frustratie, boosheid om uiteindelijk uit te spatten en voluit te gaan. Een lijflied als het gaat om je eigen pad volgen en je niets aan te trekken wat andere mensen je willen opdragen: ‘I won’t do what you tell me!

Klein en heel fijn

Mien lutje laif – The Yellowish Summer Evening

Voor de Groningers onder ons: dit is persoonlijk één van de mooiste Groningse liedje ooit gemaakt. Heel klein, maar komt zo binnen. Terug naar mijn Groningse roots en genieten.

Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

Eenvoudige, maar mooie tekst, voor een situatie die iedereen wel kent. Vriendschap, liefde, genegenheid, veiligheid, vertrouwen, alles komt hier voorbij. Vooral ook hoe belangrijk het is dat je mensen hebt waar je op kunt bouwen. Je staat er niet alleen voor en als je het even niet meer weet zijn er altijd anderen waar je terecht kunt.

…en dan ineens komt het!

New Born – Muse

De verrassing voor mij van Pinkpop 2007. Dit was de eerste keer dat ik naar een groots festival ging en het heeft mijn liefde voor festivals aangezwengeld. De sfeer, de mensen, de concerten…ik hou ervan.
Maar waarom specifiek Muse? Voordat ik ze op Pinkpop had gezien, had ik niet zoveel met deze Britse band. Maar na het zien van hun optreden in Landgraaf was ik helemaal om. Wat kunnen zij een vette show neerzetten! Helemaal blown away. Dit nummer doet mij altijd denken aan mijn eerste festival: Matt op de piano, begint met een aantal mooie klassieke akkoorden en wordt vervolgens steeds groter, tot een explosie komt, zeker als hij eenmaal zijn gitaar erbij pakt.

Can’t hold on – Mêlée

Nooit een hele grote hit geweest in Nederland, zo zonde. Ook hier weer een hele mooie opbouw in de muziek. Het nummer begint met zang en piano en groeit steeds verder uit, tot je op het einde alles bij elkaar hebt. En dan de boodschap: steun zijn voor een ander, weten dat je er niet alleen voor staat in het leven. Wees niet bang om je te laten ondersteunen en weet dat er mensen zijn waar je altijd op terug kunt vallen.

Parelvissers Duet – Pavarotti en Ghiaurov

Dit klassieke duet uit een opera van Bizet. Het begint heel ‘zacht’ en bouwt steeds verder op. En dan die geweldige stemmen van Pavarotti en Ghiaurov, strijkorkest en alles erbij. Tot tranen geroerd, haast elke keer weer. Dat terwijl ik helemaal niet versta waar ze het over hebben, het is gewoon het gevoel wat het teweegbrengt. Mooi!!

My Baby’s got a Gun – Triggerfinger

Ruben en consorten die hier een onwijs tof nummer neerzetten. Het begint met een paar simpele aanslagen op de gitaar, Ruben’s stem die daarover heen gaat en de boel steeds harder aanzet…tot het explodeert! Alsof het emoties verwoord. Iets dat borrelt in je onderbuik, je weet dat het er is, maar je kunt je vinger er niet opleggen. En dan komt er steeds een schepje bovenop. Aan jou de keuze: ga je mee in het gevoel of dus je het weg.

Guilty pleasures (gewoon omdat het kan 😉 )

Gaia – Valensia

Superfout, maar tegelijk ook zo goed! Lekker nineties en heerlijk bombastisch en tegelijkertijd ook hele klassieke elementen die erin zitten. Ik hou hier van.

Worn down piano – Mark and Clark Band

Het verhaal over het ‘leven’ van een piano. Klassiek, bombastisch, enorme meezinger, zacht en enorm luid. Dit nummer heeft van alles in zich.

I’m Gonna Be (500 miles) – The Proclaimers

Dit nummer doet mij altijd denken aan de avondjes stappen in Zevenhuizen, dit moet begin 2000 zijn geweest. Daar trad ook regelmatig een bandje op van drie Britse heren (ik weet alleen de bandnaam niet meer) die allerlei covers deden, waaronder deze. Hoeveel lol we altijd hadden op die avonden, en we dansten tot onze voeten pijn deden, stonden geen moment stil. Heerlijke avonden.

Wat doet muziek met jou? Welk nummer mag echt niet ontbreken in jouw ‘life’s playlist’?
Laat hieronder een reactie achter.


Ben jij klaar met de onrust in je hoofd en jouw gebrek aan focus? Wil je graag begeleid worden om meer in contact te komen staan met je gevoel, zodat je ontspannen en zelfverzekerd in het leven komt te staan? 
Laat mij je helpen. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.
Ik wil graag meer weten

Of maak gebruik van de mogelijkheid om gratis door mij gecoacht te worden.
Ik wil een gratis (online) coachsessie.

 

One thought on “Life’s playlist

 1. Black van Pearl Jam. Op de dag dat ik naar hun optreden in Vera Groningen ging maakte mijn toenmalige vriendin de verkering goed uit. Mixed emotions dus toen ik ’s avonds pal.vooraan bij het podium stond.
  Ik brulde deze zin voluit mee met tranen in m’n ogen:
  “I know someday you’ll have a beautiful life
  I know you’ll be a star
  In somebody else’s sky
  But why
  Why
  Why can’t it be
  Oh can’t it be mine”

  Elke keer weer als ik dit nummer hoor. voel ik wat ik toen voelde. En juist die mixed emotions maakt het nummer zo speciaal voor mij 😊

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: