fbpx

Kom je buiten spelen?

Wat heb ik mijzelf jarenlang te kort gedaan door het leven super serieus te nemen. Door volwassen te zijn en continu rekening te houding met hoe ik over kwam op anderen, om maar niet buiten de boot te vallen. Zo druk om binnen de lijntjes te kleuren, dat ik niet merkte dat het zo veel fijner voelt om ook buiten die lijntjes te kijken.

tine_hurrayfortoday

1990: Dit ben ik! Check dat heerlijke ‘punkie‘ haar. Maar dat terzijde. Hier toon ik het resultaat van een van mijn favoriete bezigheden toen ik jong was: Ministeck. Want dit kon ik urenlang doen, lekker freubelen. Qua materialen zo het ook net zo goed met papier kunnen zijn. Of met tekenspullen bij de hand, gewoon lekker mijn gang gaan. Zo kon ik uren, soms zelfs dagen mezelf vermaken met een projectje. Ik weet zelfs nog wel dat ik voor de lol werkstukjes over diverse onderwerpen ging schrijven met de encyclopedie erbij (je weet wel, die gigantisch dikke boeken die je ouders/ grootouders in de kast hadden staan, hello pre-Google tijd 😉 ).

Fijn gevoel
Een ander ding wat ik onwijs leuk vond om te doen was bezig zijn met muziek. Niet het bespelen van een instrument, maar wel zingen en dansen. Gewoon schaamteloos meeblèren met de radio of dansen zoals ik dacht dat goed was, niet volgens een bepaalde choreografie. Als ik eraan terugdenk, dan voel ik die vrijheid en de vrolijkheid van toen weer in mijn lijf opborrelen. Waarom kunnen we dit niet altijd doen?

Houd jezelf niet tegen!
Denk maar eens aan hoe vaak je de volgende zinnen hebt gehoord in je leven: ‘doe niet zo kinderachtig, gedraag je naar je leeftijd, doe eens volwassen.’ Als je maar een beetje anders gedraagt dan wat de norm is, dan is er al gauw een oordeel klaar. En dit kan zowel vanuit de maatschappij zijn, als door dat stemmetje in je hoofd. Dat stemmetje dat graag wil doen wat veilig is, wat binnen de lijntjes kleurt en wat soms schreeuwt om erkenning door anderen. Maar dit hoeft allemaal niet. Het is tijd om jezelf te laten uitbreken en meer te spelen.

Life is beautiful
Want het leven is te mooi om altijd serieus te zijn, om je ‘volwassen’ te gedragen, om niet eens uit de band te springen. Waarom zou je altijd rekening moeten houden met hoe anderen je zouden kunnen zien of over je oordelen? Dan blijf je vasthouden aan de hokjes en dan ga je dingen doen die niet bij jou passen. Dus gooi die haren los, zet de volume op tien en ‘dance like nobody’s watching‘. Voel je vrij, voel die ‘inner child’ in je tot leven komen.

Sta eens stil bij wat jij graag deed als kind en maak vandaag nog tijd vrij om dat te gaan doen. Gewoon omdat het kan en omdat het zo bij jou past. Who cares wat anderen ervan zullen denken? Laat anderen lekker in hun saaie leventjes gaarkoken. Jij bent jij en jij doet wat jij wilt.

Leve vrijheid, blijheid en leve JIJ!


Wil jij ruimte creëren om die ‘inner child’ naar buiten te laten komen? Laat het me weten. Laat hieronder een berichtje achter of stuur mij een mailtje (tineke@hurrayfortoday.com).

Is dit een onderwerp waar je mee worstelt en wil je graag begeleid worden om zelfverzekerder en met meer ontspanning in het leven te staan? 

Laat mij je helpen. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.
Ik wil graag meer weten

 

7 gedachten over “Kom je buiten spelen?

 1. Mooi gezegd en oh zo waar! Hier ook altijd dat stemmetje dat andere beter/mooier kunnen tekenen, want dat was wat ik vroeger graag deed en goed kon. Ik had altijd de beste punten. Maar toch doe ik het zelden of nooit meer…

 2. Op facebook begin ik te lezen in een voorgesteld bericht, na de 1e alinea waarin ik herkenning vind volgt er een foto. Ik herken meteen m’n vriendinnetje van vroeger, big smile en matching haar.
  Natuurlijk moest ik je site even goed bekijken. Superleuk om op deze manier te ontdekken dat jij je draai hebt gevonden. Heel veel succes en vooral plezier met Hurray for Today

   1. Ja het gaat heel goed!
    Al 4 jr een andere job en sinds kort ook vrijwilliger bij Wildlands. Een paar relaties, wat reizen en heel veel lange wandelingen verder. Het leven kan raar lopen maar het heeft me zoveel moois gebracht 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: