fbpx

Do you enjoy the ride?

Gaan met die banaan! Doorstomen tot dat je de eindstreep hebt behaald. En dan trots op jezelf zijn dat je het doel kunt afstrepen. Het klinkt onwijs tof als je dit kunt doen, maar neem je ondertussen wel eens de tijd om om je heen te kijken? Om bewust te zijn van waar je staat, ook al ben je pas halverwege?

Sta eens stil | Hurray for Today

Hedendaags fenomeen
Ik denk dat mensen dit heel snel vergeten. Ik weet uit eigen ervaring dat dit ook niet iets is waar je gauw bij stil staat. Ik denk dan terug terug aan de ellenlange to-do lijstjes die ik altijd opstelde. De uren die ik aan het werk was, zelfs buiten de reguliere werktijden. De -tijdelijke- trots die ik voelde als ik taken had afgestreept. Toch meteen ook de onrust die ik had, omdat ik wist dat ik ‘ nog zoveel meer te doen had’. Dat ik nooit echt kon genieten van vrije momenten. Nooit echt kon stil staan en reflecteren op wat ik allemaal had gedaan en ook had bereikt.

Het stemmetje in mijn achterhoofd vond dat het altijd beter kon, dat ik altijd meer moest kunnen doen. Want anders ben je toch niet nuttig? Anders kun je toch niet laten zien dat je goed bezig bent? Je moet druk, druk, druk zijn. How more wrong could I be?

Wake up call
Dat heeft leven meer te bieden heeft dan alleen maar werk, werk, werk, kwam ik -helaas- pas achter toen het de foute kant met mij op ging. Als je merkt dat, wanneer je door wilt gaan, je innerlijke accu eigenlijk altijd leeg is. Dat je alleen maar moe bent en niet meer die energieke Tineke kunt zijn. Dat je merkt dat alles teveel wordt, zelfs de leuke dingen in het leven. Dat je het liefst onder de dekens wilt kruipen en je wilt af zonderen van de rest van de wereld. Dat het continu doorgaan, doorstomen zijn tol heeft geeist.

‘Het is nooit genoeg’
Ik weet nu dat dit deels te maken heeft met het feit dat ik vond dat het nooit genoeg was. Dat ik niet kon genieten van alles wat ik tot dan toe had bereikt. Dat ik niet stil stond bij wat zich naast het werk nog meer in mijn leven afspeelt. Dat ik niet doorhad dat mijn werk mijn leven was geworden en dat ik leefde om te werken, in plaats van andersom. Het moment dat je dit duidelijk wordt is best wel even schrikken. Want wat heb ik mezelf tekort gedaan! Wat heb ik veel gemist in mijn leven. En dit krijg je nooit meer terug.

Daarom is het zo belangrijk dat als je in zo’n stroom zit, dat je de tijd neemt om onderweg stil te staan:

  • Wat doe je?
  • En vooral waarom doe je het?
  • Wat heb je allemaal al bereikt?
  • Waar kun je trots op zijn?
  • Welk leven leid je?

Leef bewust
Zanger Steve Tyler van de Amerikaanse band Aerosmith zingt het zo mooi in het nummer ‘Amazing‘: ‘Life’s a journey, not a destination.‘ Wees je bewust van die reis, met alles wat je onderweg tegen komt. Ga niet van taak naar taak, van werkuur naar werkuur. Maar leef tussendoor. Zorg ervoor dat je jezelf niet kapot werkt, want het is zo zonde. En het kost je zoveel meer tijd om ervan te herstellen. Jij moet de rest van je leven met jezelf door dat leven stappen. Zorg ervoor dat die tijd de moeite waard is.

Begrijp mij niet verkeerd. Ik zeg niet dat je alles uit het leven moet halen wat erin zit. Want dan ga je waarschijnlijk weer van taak naar taak, of misschien wel van bucket list item naar bucket list item. Sta af en toe stil. Kijk om je heen. En vergeet vooral niet om adem te halen. Wees bewust van waar je staat, wat je tot nu toe hebt bereikt. Wees dankbaar voor wat en wie je in je leven hebt. En bovenal: enjoy the ride!

Neem jij de tijd om stil te staan? Heb jij tips hoe je meer kunt genieten van de reis naar die eindbestemming?
Laat hieronder een reactie achter of stuur mij een mailtje (tineke@hurrayfortoday.com).


Is dit een onderwerp waar je mee worstelt en wil je graag begeleid worden om meer in contact te komen staan met je gevoel, zodat je ontspannen en zelfverzekerd in het leven komt te staan? 
Laat mij je helpen. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.
Ik wil graag meer weten

Of maak gebruik van de mogelijkheid om gratis door mij gecoacht te worden.
Ik wil een gratis (online) coachsessie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: