fbpx

Als alles mogelijk zou zijn…

Het lijkt op het begin van een sprookje, iets wat niet echt kan zijn. ‘Als alles mogelijk zou zijn, dan zou ik in een heel groot huis wonen met 5 katten.’ Je gaat dan misschien meteen in het materialistische denken. Maar wat als je het meer op jou persoonlijk laat vallen. Wat zou er dan gebeuren?

dream

Je bent vaak maar één stap verwijderd van jouw ideale leven. En dat zonder dat jij je hele leven hoeft te veranderen. Hoe mooi zou het zijn als je met een paar wijzigingen in je dagelijkse routine, al een stap (of meerdere) dichter bij bent bij jouw ideale leven.

Vaak doen we onszelf zoveel te kort. Ik spreek hier uit ervaring. In mijn blogpost van vorige week heb je misschien al gelezen dat ik pas sinds een paar jaar voor mijn eigen leven heb gekozen. Niet meer willen leven zoals ik denk dat anderen verwachten hoe te leven. Of mijn leven continu aanpassen aan de wensen van anderen.
De gevolgen hiervan zijn dat ik mezelf aan het wegcijferen was, want ik vond mezelf niet belangrijk genoeg. En daarmee werden mijn grenzen continu overschreden. En zo dreef ik steeds verder weg van mijn eigen leven.

Voor mij betekende dit dat ik bijvoorbeeld heel afhankelijk opstelde naar anderen toe wat betreft afspraken maken.
Een voorbeeld: in het MSN Messenger tijdperk (wie kent het nog?), bleef ik soms hele avonden online (en dus ook thuis) voor het geval die ene leuke jongen toch nog eens online zou komen en wat met mij wilde afspreken. Dit klinkt heel onschuldig, maar dat is het niet als je daardoor je hele avond, vaak op regelmatige basis, laat bepalen.
Daarnaast was altijd alles ‘goed’ en ‘maakt mij niet uit’ als men vroeg of ik ergens naar toe wilde gaan en vooral als gevraagd werd wat we zouden kunnen doen. Hoeveel leuke dingen ik niet heb gedaan, omdat ik bang was dat anderen het niets aan zouden vinden, of mij raar zouden vinden als ik het zou voorstellen. Ik stelde mij ontzettend dienstbaar op naar anderen toe. Daarmee ben ik mezelf totaal uit het oog verloren.

Toen mij jaren geleden werd gevraagd: ‘Wat zou jij doen als alles mogelijk was?’, ging ik meteen heel praktisch denken. Want het moest wel zo snel mogelijk te behalen zijn. Man, wat houd je jezelf dan klein! Alsof ik niet mocht dromen, groot mocht denken, mijn eigen ideale wereld mocht scheppen.

Hoe ben ik dan toch zover gekomen dat ik het nu wel van mezelf mag? Dat ik mezelf nu niet laat beperken met allerlei praktische bezwaren?
Hoe cliché het ook klinkt, maar het heeft allemaal met je mindset te maken. DURF te dromen. Stap uit die comfort zone, laat die ‘inner demon’ niet de overhand nemen, maar neem de ruimte en durf te dromen.

Want wat als alles mogelijk zou zijn, wat zou jij dan doen? Hoe zou jouw ideale dag eruit zien? Durf jij het aan om groots te dromen?

4 gedachten over “Als alles mogelijk zou zijn…

  1. BIj mij is de grote droom waar ik nu mee bezig ben wel een huis en dus zou je kunnen denken dat dat materialistisch is. Maar bij is het zoveel meer dan dat. Het staat vooral voor gaan voor wat ik echt wil, terwijl ik heel lang gedacht heb dat ik het pas kon en/of wou als ik een partner had. Maar nu doe ik het alleen, zoals ik het wil!

    1. Wat een goede stap heb jij gezet. Zeer omdat je voelt dat dit zoveel meer voor je betekent dan alleen het bouwen van een nieuw onderkomen. Heel fijn om te lezen dat je van binnen ervaart dat je groeit en dat je doet wat voor jou goed voelt. Heel veel succes met het realiseren van je droom en dat je er heel veel jaren van mag gaan genieten! xxx

    1. Sorry voor mijn late reactie, maar wat een heerlijk ‘vorruitzicht’…de plek en wat je dan gaat doen. Alleen het voorstellen geeft vast al een warm gevoel van binnen. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: