What will the future bring?!

hft_dollyliveWat een toffe dagen!! Dat is eigenlijk mijn samenvatting voor drie dagen Dolly Live. In mijn eentje naar Amsterdam om samen met ongeveer 100 vrouwen drie dagen ondergedompeld te worden in de coachwereld. En dan is de vraag: wat heb ik eraan gehad? Welke inzichten heb ik mogen opdoen en vooral wat betekent dit voor de toekomst?

Dag 1: Holy Space
Wie ben jij als persoon?
Wie wil jij zijn als coach?
Wat zijn jouw ‘True Colours’?

Vanuit het binnenste jezelf leren kennen: wie ben je en wat heb je te doen in je leven?

4hft_dollydag1

Dit klink misschien wat vaag, maar door verschillende oefeningen (meditaties, visualisaties) kun je erachter komen wat de antwoorden op deze vragen voor jou zijn. Voor mij betekent dit dat ik nog duidelijker voor ogen heb wie ik ben en wie ik wil zijn.

Mooie inzichten van deze eerste dag:

Jij moet het doen en dan verandert vanzelf de rest. Zet een grote stap, ook al ben je er bang voor. En werk verder!

~

Wees 100% duidelijk naar jezelf waarom je doet wat je doet. Wees het instrument voor jouw klant.

~

Denk in mogelijkheden! Wat kun jij wel?

Aan het einde van de dag heb ik in mijn notitieboekje letterlijk een streep gezet door een aantal dingen die ik voor mezelf wil achterlaten: mezelf klein maken, denken dat ik er niet toe doe, alsof ik onbelangrijk ben. 
Waar ik wel voor wil gaan: ik geloof in mijn eigen kracht, ik geloof in wat ik de wereld en de mensen om mij heen te bieden heb. En ik ben niet meer bang om dit uit te spreken.

(Terwijl ik dit typ, vullen mijn ogen zich met tranen…en het mag duidelijk zijn dat dit tranen zijn van blijdschap, van trots. Want het voelt alsof ik een last van mij af heb kunnen gooien en ik nu vrij ben en open sta voor alles wat er op mijn pad komt en wat ik wil creëren. Pfffff…wat een doorbraak!)

Ik heb diezelfde avond voor het eerst een videootje gemaakt op InstaStories, waarin ik in de camera vertel wat ik die dag heb meegemaakt. Ik vond dit heel spannend, maar het was voor mij letterlijk de eerste stap om naar buiten te treden. Yes, I can!!

Dag 2: Powerful Creation
Wat gebeurt er als je vanuit de ‘Holy Space’ naar buiten treedt?
Hoe breng je jouw kracht naar buiten?
Hoe zorg je ervoor dat jouw boodschap wordt gedeeld?

De vragen voor de tweede dag zijn heel belangrijk. Want je kunt dan wel vol met ideeën zitten, maar hoe zorg jij dat die ideeën worden omgezet in actie? Want nu kom je op het punt dat je naar buiten treedt en de buitenwereld instapt. Dat is best wel een gevoelig punt. Je stelt je dan heel kwetsbaar op en hebt dan te maken met wat anderen van jou vinden. In hoeverre ben jij daar vatbaar voor?

5hft_dollydag2

Authenticiteit is deze dag dan ook de keyword: blijf dicht bij jezelf, werk vanuit je eigen kracht. Laat je inspireren door anderen, maar ga niet imiteren of aanpassen. Wees jezelf!

Hoe je dit kunt doen? Door na te denken hoe jij jouw boodschap naar buiten brengt via bijvoorbeeld social media. En dat heeft voor mij een aantal keuzes teweeggebracht. Hoe kom ik nu over via Facebook en Instagram? Word ik daar blij van? Geeft dat wat ik deel weer wat ik naar buiten wil uitdragen? Staat datgene wat ik deel dichtbij wie ik echt ben?

Met deze vragen in mijn hoofd heb ik een aantal beslissingen genomen:

  • ik zal meer posten vanuit mijn hart, waardoor mijn foto’s en teksten dichter bij mij staan, en mijn feed persoonlijker wordt.
  • ik ga niet uit van wat ik denk dat anderen van mij verwachten. Ik ga uit van wat ik denk dat goed voelt.
  • ik wil mijn ‘Hurray for Today‘ Facebook pagina op een andere manier gaan gebruiken dan hoe ik het tot nu toe heb gebruikt. Hoe? Daar ben ik nu over na aan het denken, want alleen mijn blogposts linken en mijn Instagramfoto’s plaatsen voegt heel weinig toe aan wat ik echt wil delen.

Tijdens de borrel aan het einde van deze dag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en aan andere deelnemers gevraagd hoe ik overkom, puur gekeken op mijn uiterlijk en mijn uitstraling. En de antwoorden die ik kreeg waren zoveel positiever dan ik zelf had gedacht. Zo zie je maar weer, die innerlijke criticus moet je niet serieus nemen.

’s Avonds lukte het maar niet om in slaap te komen. Mijn hoofd liep over van ideeën. Dat belooft nog wat voor de derde dag.

Dag 3: Crazy Impact
Wat heb je te brengen en hoe wil jij het brengen?
Hoe zet jij jouw bedrijf op de kaart?
Welk verdienmodel zet je in?

Je weet wat jouw kracht is, jouw ‘Holy Space’, je bent daarmee naar buiten getreden, middels die ‘Powerful Creation’ en dan is de volgende stap: hoe vertaal je dit alles in jouw manier van coaching en vooral ook in jouw eigen bedrijf?

6hft_dollydag3

De inhoud was heel divers: ‘hoe trek je online klanten aan’ tot ‘wat is jouw verdienmodel’. Waar het om gaat is dat je vrijheid ervaart en geld gaat verdienen met datgene wat je graag doet. Maar ja, hoe doe je dat dan? Hoe wil jij gaan coachen en hoe wil jij het beste uit jouw bedrijf halen?

En dat is op deze laatste dag op een hele praktische manier uitgelegd en je kreeg de tools in handen om te kiezen op welke manier jij je bedrijf wilt runnen. Het heeft er voor gezorgd dat ik nog duidelijker voor ogen heb, welke stappen ik wil gaan ondernemen en op welk termijn ik dat bereikt wil hebben.

Hoe? Het lijkt mij heel tof om zowel offline als online mensen individueel en in groepen te coachen. Ik wil heel graag een online programma’s gaan creëren die ervoor zorgen dat jij met meer rust, ontspanning en bewustzijn in het leven staat en dat jij je daarbij zelfverzekerd en gelukkig voelt. Ik wil hierbij niet jouw hele leven omgooien en één succes formule de wereld inbrengen, maar ik wil dit naar boven halen binnen de mogelijkheden die er nu al zijn in jouw dagelijks leven.

Aan het einde van de dag deden we nog een muzikale meditatie waarbij het nummer ‘(Something inside) So strong’ van Labi Siffre werd gebruikt. Het was alsof alles ineens op zijn plek viel:

“Something inside so strong
I know that I can make it”

Tranen gleden over mijn wangen. Dit is het laatste teken die ik nodig had. Dit is waarmee ik een nieuw hoofdstuk in mijn leven kan beginnen, hiermee heb ik de kracht om te geloven in mezelf.

Ik heb de mogelijkheid gepakt om op te staan, de microfoon in mijn hand te nemen en heb toen mijn verhaal verteld, waarvan ik nu niet eens meer precies weet wat ik heb verteld.  Ik stond enorm te trillen van de spanning en de zenuwen, ik kreeg het super warm en uit alle poriën leek ik te zweten, maar ik voelde zo sterk dat ik dat moment moest pakken. Nu mag ik er eindelijk zijn en nu mag ik mijn eigen weg volgen. En het gaat mij lukken!

Ik hoop dat ik je op deze manier duidelijk heb kunnen maken hoe deze drie dagen voor mij zijn geweest.

Sinds deze dagen heb ik een aantal knopen doorgehakt, zodat ik met de volle 100% kan focussen op datgene wat mij nu al zoveel energie en veerkracht geeft: coachen en het opzetten van mijn eigen bedrijf. Het voelt alsof ik eindelijk thuis ben gekomen. Hello world, here I am!

dollylive

Bedankt Dolly voor jouw kracht, jouw energie, jouw inzichten en voor het mogelijk maken van deze dagen. Bedankt Claire, Aisa, Wendy, Selina en Eelco voor de waardevolle seminars en de praktische informatie. En bedankt voor al die vrouwen met wie ik deze dagen heb mogen meemaken. We can do this!

Bron groepsfoto: Facebook Dolly.nl

1 comment

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s