Road 2 Rotterdam: tweede trainingsloop

Het is zaterdag 3 februari 2018. Als ik de gordijnen open, zie ik dat wereld langzaam wordt bedekt met een laagje sneeuw. What?! Dat belooft nog wat voor de komende uren, zeker voor de marathon trainingsloop. Hoe gaan we dat beleven in een winter wonderland?

hft_runwit

hft_runwit2

Vandaag staat de tweede trainingsloop voor de marathon van Rotterdam op het programma, wederom georganiseerd door Groningen Atletiek. We gaan een ronde maken van 25 kilometer. Na de ietwat miserabele 23 kilometer van vorige week zondag, hoop ik dat het me deze keer beter afgaat.

hft_start

Vanwege de sneeuw worden we voor de start naar de tribune van de atletiekvereniging gebracht, zodat we daar in elk geval droog staan tot we mogen lopen.

0-5 kilometer
Aaah, nee toch! Mijn sporthorloge pakt het GPS signaal niet. Beetje balen. Pas na een kilometer voel ik een trilling op mijn pols dat mijn horloge er klaar voor is. Nou ja, dan tel ik er elke keer een kilometer bij op als ik de afstand op mijn horloge check.
Het lopen voelt goed. Vanuit het Stadspark lopen we richting Hoogkerk. Doordat er nog steeds sneeuw naar beneden valt, samen met de sneeuw wat er al ligt, zijn de wegen erg nat. Nu al natte schoenen en dus ook natte, koude voeten is geen prettig gevoel. Maar goed, tanden op elkaar en doorzetten. De eerste pauze is al snel in zicht.

6-10 kilometer
De sneeuwval is al iets minder. We lopen lekker door. In tegenstelling tot de eerste trainingsloop houden we dit keer wel een gemiddelde aan tussen de 6:12 en 6:15 minuten per kilometer. Ik geniet in stilte van de witte wereld om mij heen en Peter kletst wat met een van de andere deelnemers. Dan is het tweede rustpunt in zicht, waar ik wat warme bouillon neem (lekker zout en vooral lekker warm) en een stukje ontbijtkoek.

hft_selfierun

11-15 kilometer
Het lopen gaat ons goed af en het sneeuwen is inmiddels gestopt. De route ligt wel veel over wegen die we met ander verkeer moeten delen, en dat zorgt dat je af en toe uit je loopritme valt als er weer een auto voorbij komt. Dat is jammer, maar afgezien daarvan voelen we ons fit en komen we nog heel fris bij de derde rustpunt aan. Nog maar tien kilometer te gaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

hft_halverwege

16-20 kilometer
Op dit een na laatste stuk moeten we een flink eind achter elkaar lopen, omdat het pad niet breed genoeg is. Dit remt de groep erg af. Peter vindt dit helemaal niks, ik leg me er gewoon bij neer. Je kunt er toch verder niets aan veranderen. Wat ik wel vervelend is dat sommige stukken nog heel nat zijn van de sneeuw en je zo dus met elke nieuwe stap in de natte sneeuw, je voeten weer kou te verwerken krijgen. Ben heel benieuwd hoe mijn pootjes er straks uitzien als ik mijn schoenen en sokken uittrek.

hft_route25k

21-25 kilometer
Het laatste stuk is bijna hetzelfde als het laatste stuk van de vorige training. We lopen vol goede moed richting het Stadspark. Peter is een beetje uit zijn doen, want zijn maag protesteert en het lukt hem niet om een lekker loopritme te vinden. Hij loopt altijd op de maat van de muziek en eenmaal thuis komt hij erachter dat hij al die tijd liep op een te lage pasfrequentie. Zo zie je maar weer. 🙂
Omdat deze keer bij aankomst de volle 25 kilometer niet is behaald, lopen we nog een vol rondje over de atletiekbaan. Uiteindelijk tikken we 25,17 kilometer aan. Ik heb gewoon een nieuwe afstandsrecord binnen!! Mijn benen voelen zwaar, maar verder voel ik me goed. En dat had ik niet verwacht na drie dagen seminars volgen in Amsterdam (waar ik binnenkort meer over vertel op dit blog).

Op naar de volgende training. Deze lopen we over een paar weken mee met Runploug Garrelsweer voor maar liefst 30 (!!) kilometer. Jup, oké dan…

1 comment

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s