What’s next?!

Vandaag geen ‘Mindful Monday’. Waarom? Ik wil jullie graag meenemen in wat er de komende tijd staat te gebeuren voor ‘Hurray for Today‘. Gisteren sprak ik al even over het Dolly Live event in mijn Diary. Dit event heeft mij onder andere een aantal inzichten gegeven over de toekomst van mijn blog. En ik pak dit moment meteen aan om ook de voorlopige uitslagen van mijn lezersenquête met jullie te delen. Dus ben je benieuwd wat er de komende tijd te gebeuren staat voor mijn blog…

Tot nu toe hebben zes personen mijn enquête ingevuld. Allereerst wil ik jullie ontzettend bedanken dat jullie de tijd hebben genomen om de vragen te beantwoorden. Zonder jullie had ik geen eerste beeld kunnen krijgen hoe mijn blog overkomt.

VRAAG 1

hft_enquete_v1

Zoals je kunt zien zijn het iets meer vrouwen dan mannen die deze enquête en dus waarschijnlijk ook mijn blog lezen. Dit maakt toch dat mijn blog een breed publiek trekt, qua geslacht dan.

VRAAG 2

hft_enquete_v2

Facebook springt er boven uit, gevolgd door WordPress. Maar Instagram blijkt ook in de race te zitten als je ziet hoe mensen op mijn blog terecht komen.

VRAAG 3

hft_enquete_v3

Opvallend dat veel mensen uit de laatste leeftijdscategorie mijn blog leest. Dit had ik van te voren niet verwacht. Ik zat te denken dat het meer afgewisseld zou zijn, zo vanaf 25 jaar en ouder.

VRAAG 4

hft_enquete_v4

Wauw! Dit vind ik heel gaaf. Degene die de enquête hebben ingevuld geven mijn blog gemiddeld een 8,3!! Hier ben ik heel blij mee, want het geeft weer dat ik op de goede weg zit. 😀

VRAAG 5

hft_enquete_v5

Dit resultaat verbaast mij niet, want ik zie het ook terug in de bezoekersstatistieken. De persoonlijke verhalen doen het altijd beter dan de overige categorieën. Al ben ik ook blij dat mindfulness gewaardeerd wordt, want daar wil ik zeker meer mee gaan doen.

VRAAG 6 t/m 8
Wat is de belangrijkste reden om mijn blog te bezoeken?
Hierbij werden dingen als herkenbaarheid genoemd, ‘leuk om je te leren kennen’ en ‘dapper dat je jezelf zo bloot geeft’.

Waar zou je meer over willen weten? Mis je nu iets?
Vele reageerden dat er niet iets is waar ze meer over zouden willen weten, of dat er iets mist. Zo sprak iemand over ‘een breed georiënteerd blog’.
Er werd wel vermeld dat er iets meer eigen ervaring in artikelen mag worden gegeven waarin ik tips geef. Hier kom ik straks op terug.

Waar zie je ruimte voor verbetering?
De lay-out van het blog werd genoemd, dat er wat meer kleur in mag. Ook de lay-out van de quotes op Instagram werd genoemd, dat hier meer variatie in kan. Maar over het algemeen wordt er gezegd dat er geen verbetering nodig is. De uitspraak ‘Ik lees je nu al graag’ vond ik heel mooi. Bedankt. 🙂

workworkwork

Wat doe ik met deze gegevens en welke weg sla ik in met mijn blog?
Het doet mij deugd om te lezen dat ik op de goede weg zit en dat mensen mijn blog graag lezen. Toch ga ik wel wat aanpassen de komende tijd.

Ik wil de content nog iets persoonlijker gaan maken. Niet dat ik mijzelf enorm ga etaleren van kijk mij nou en alles draait om mij, maar ik wil zeker iets gaan doen met het persoonlijk maken van bijvoorbeeld ‘Mindful Monday‘. Ik vind het soms ook wat te theoretisch allemaal en ben blij dat jullie dat ook zien.

Daarnaast ga ik het posten van blogs iets terugschroeven. De laatste weken heb ik telkens vijf keer per week een blogpost online gezet. Ik doe het met heel veel plezier, maar er gaat wel heel veel tijd in zitten. Zeker nu ik weer een opleiding doe en mijn eigen bedrijf wil gaan opstarten, moet ik mijn tijd op een andere manier gaan indelen. Want ik wil heel graag blijven bloggen en kwalitatieve posts voor jullie blijven maken die bij mij als schrijver en bij jou als lezer passen.

Ook zal ik in de loop van de tijd de lay-out van de website gaan aanpassen. Niet dat ik er een heel druk iets van ga maken door bijvoorbeeld veel kleur te gebruiken. Mijn blog oogt op dit moment heel rustig en die rust wil ik blijven uitstralen. Het is alleen dat ik in detail mijn blog iets wil aanpassen. Sorry als dit misschien wat vaag klinkt, maar je zult straks zien wat ik ermee bedoel.

Ik ben achter de schermen ook druk bezig om een zakelijk deel voor mijn blog te creëren, want ik wil deze plek ook gaan gebruiken voor mijn eigen bedrijf. Als iemand daar nog tips voor heeft, dan hoor ik het graag. 🙂

Tot zover wat de komende tijd op mijn lijstje staat voor dit blog. Nogmaals super bedankt voor jullie tijd, wat betreft het invullen van de vragenlijst en voor de positieve input die ik van jullie terug heb gekregen.

Mocht je ook graag jouw mening willen geven over mijn blog, de enquête staat nog steeds open. Het kost echt maar een paar minuutjes van je tijd en je helpt mij er enorm mee.

Klik hier om naar de enquête te gaan.

Bron statistieken: SurveyMonkey

1 comment

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s