Diary Januari #4

Wat heb ik de afgelopen tijd uitgespookt? Mijn week van dag tot dag.zaterdag 20 januari t/m vrijdag 26 januari

20-01

1hft_dummie

Het is weekend! Na de lunch stappen we in de bus om richting de stad te rijden. Daar kopen we kleding en schoenen voor de kids en lopen we naar de grote verrassing: de musical ‘Dummie de Mummie‘, naar het gelijknamige boek van Tosca Menten. De kinderen hebben het naar hun zin en ook ik vind de musical aanstekelijk. Zelfs zo erg dat het laatste liedje van het stuk de rest van de dag in mijn hoofd blijft zitten: ‘Hij is Dummie, ik is Dummie, Dummie de Mummie, maashi maashi‘.

21-01 

2hft_run

Vannacht heb ik niet heel goed geslapen en ik ben best wel een beetje chagrijnig. Maar goed, Peter en ik moeten wel naar buiten voor een duurloop van 12 kilometer. Met tegenzin op pad en uiteindelijk maken we een mooie ronde over soms gladde paadjes, gelukkig wel veel in de zon, met een gemiddeld tempo van 5:59 minuten per kilometer. En dat is vlot voor ons doen.

2hft_soep

Aan het einde van de middag ga ik soep maken. Op het menu staat vanavond groentesoep. En het mooie is dat je er van alles in kunt gooien en het smaakt ook nog eens super lekker. Het recept voor de basissoep die ik gebruik vind je hier.

22-01

3hft_aandacht

’s Middags willen zowel Tara als Dokus bij mij zitten en dat wordt dan ook op deze manier opgelost. Tsja…

3hft_zeeslag

Het spel ‘Zeeslag’ wordt afgestoft. Na een de nodige ‘plons’, ‘boem’ en natuurlijk de ‘blub, blub, blub’ is het spel voorbij. Nipt heeft Peter gewonnen. Dat vraagt om een revanche potje.

4hft_run

Ik begin deze dinsdag met een rondje hardlopen (what else 😉 ). Ik besluit het rustig aan te doen, na de relatief snelle 12 kilometer van afgelopen zondag. Zo wil ik mijn benen sparen en nog wat langer blessurevrij zijn. Het is een lekker rondje met een gemiddelde van 5:58 per kilometer.

Aan het begin van de middag rij ik met mijn zusje richting Emmen. Daar heeft zij een persoonlijke afspraak, maar het openbaar vervoer ernaar toe is een erg lange reis, dus ik breng haar maar al te graag. Zo zijn we al gauw de rest van de middag bezig.

Na het avondeten merk ik hoe moe ik ben en besluit dan ook verder niets meer te doen. ‘Het is mooi west.’

24-01

Vandaag geen foto’s. Ik voel mij nog steeds moe en heb dan ook geen zin om met het maken van foto’s bezig te zijn.

Vanochtend werk ik aan mijn muzikale blogpost. Daarna stap ik op de fiets richting de binnenstad, voor een bezoekje aan de opticien, want mijn bril vind het erg fijn om heel snel een soort van free fall van mijn neus te maken. De pootjes worden wat gebogen en het zit weer een stuk beter. Vervolgens fiets ik door naar de Hoornse plas voor een lunchafspraak met een oud collega. Dit is supergezellig en de tijd vliegt om.

Aan het einde van de middag heb ik mijn eerste intake gesprek met een van mijn oefenklanten voor de coachopleiding. Ik vind het best een beetje spannend. Gelukkig gaat het goed en ik voel me na die tijd helemaal energiek. Wat ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt! Het voelt fijn om eindelijk iets te hebben wat echt bij mij past.

25-01

6hft_run

De dag start ik met een rondje hardlopen. Het is een rustig rondje, waarbij ik mijn hoofd wat leeg kan maken.

Na dit rondje ga ik verder met studeren, daar is het deze week nog niet echt van gekomen. Ik merk dat ik het fijn vind dat ik tijdens het maken van de opdrachten ook aan mezelf zit te werken om zo een beter inzicht te krijgen in mijn eigen doen en laten. It works both ways, and I like it!

Vanmiddag besluit ik het boek van Haemin Sunim “Dingen die je ziet als je er de tijd voor neemt” uit te lezen. Aanstaande dinsdag komt er een blogpost online over dit boek.

We hebben het vanavond lekker makkelijk met kliekjes uit de diepvries, want echt zin om te koken, neej…vandaag niet. Ik voel me nog steeds moe. Denk dat ik de afgelopen tijd zo druk in mijn hoofd bezig ben met de opleiding, uitzoeken van dingen voor het opstarten van mijn eigen bedrijf en dan ook nog alle privé zaken erbij, dat mijn kaarsje aan het uitgaan is.

26-01

7hft_100

Hiep hiep hoera! Vandaag is mijn honderdste post online gekomen op dit blog. Om dat te vieren heb ik een enquête online gezet. Ik weet het, dit klinkt niet echt als een feestje. 😉 Maar ik wil graag weten wat jullie van mijn blog vinden, welke tips je mij kunt geven. Dit alles zodat ik mijn blog nog meer op de lezers (jullie dus 🙂 ) kan afstemmen, zonder dat ik mijn eigen stijl daarmee verlies.

Mocht je de enquête nog niet hebben ingevuld…je zou mij er heel erg mee helpen. Het kost maar een paar minuutjes van je tijd. Je vindt de enquête hier.

Vanochtend vroeg zit ik al in de kappersstoel. Het voelt zo fijn dat gefriemel aan je hoofd. Ontspan momentje.

Na de kapper snel naar huis om te douchen, want even later heb ik een intakegesprek met een andere oefenklant voor mijn coachopleiding. Ik voel me goed en ervaar het gesprek als heel positief. Ik blijf het bijzonder vinden dat mensen door mij gecoacht willen worden, maar ik ben ook meteen dankbaar dat ik die mogelijkheid krijg.

7hft_lunch

Ik lunch met een restje boerenkoolsoep. Ik doe er nog wat extra pesto doorheen en dit is mij toch een partij lekker. Ga ik vaker doen.

7hft_kat1

7hft_kat2

Vanmiddag wisselen Dokus en Tara elkaar af terwijl ik nog wat verslagen typ voor de opleiding. Zo blijft mijn schoot in elk geval warm.

En dat was het alweer. Het valt deze week een beetje tegen qua foto’s, maar dat ga ik volgende week helemaal goedmaken. Ik ga namelijk voor drie dagen naar Amsterdam voor het bijwonen van seminars. Als dat geen reden is om veel foto’s te maken. Ook zal ik dagelijks mijn belevenissen delen op Instagram, via Instastories. Mocht je mij daar nog niet volgen: @__tineke, zal ik leuk vinden. Ow ja, de Instastories worden ook via mijn Facebook gedeeld. Ik heb er zin in! 🙂

Tot volgende week!

Blogposts van deze week:
✴ Mindful Monday: 3 oefeningen in omgaan met negatieve emoties
 Bedrock, het boek
 When you’re smiling…
 It’s your turn! (lezersenquête)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s