The crossroads of should and must

Wat als je op een kruispunt in je leven staat waarbij je moet kiezen welke richting je op gaat? De ene weg loopt naar een leven waarbij jij voldoet aan de standaard die door anderen wordt bepaald; veilig en voorspelbaar. De andere weg loopt naar een leven die voldoet aan jouw eigen standaard, het leven vanuit jouw passie. Welke kies jij?

crossroads

Dit is het verhaal uit ‘The crossroads of should and must. (Find and follow your passion)‘ door Elle Luna. De Nederlandse vertaling heeft de titel: ‘Op de tweesprong van moeten en willen’. Dit boek staat al ruim een jaar bij mij op de boekenplank. Op de een of andere manier kwam ik er niet toe om het boek te lezen. En nu ik het heb gelezen denk ik: ‘man, wat is het zonde dat ik dit boek niet eerder heb opengeslagen’.

Waar gaat het over?
Leef jij jouw leven voor anderen, voor iets anders dan jezelf? Of leef jij je leven voor jezelf, voor datgene waar jij in gelooft? Dat is het verschil tussen ‘should‘ en ‘must‘.

Should‘ kan hier vertaald worden als ‘zou moeten’. Denk bijvoorbeeld aan: ‘je zou eens moeten gaan sporten‘ of ‘je zou eens naar dat restaurant moeten gaan‘. Dit zijn adviezen die anderen aan jou geven of die jijzelf aan anderen geeft. Het kan heel leuk zijn om op deze manier dingen te ontdekken en uit te voeren, maar wat als jouw leven alleen maar bestaat uit keuzes die anderen voor jou maken? Ben jij dan wel jezelf en leef jij dan jouw eigen leven?

Must‘ kan vertaald worden als ‘willen’. Wat wil jij het allerliefste? Wat is jouw overtuiging, jouw passie, jouw droomleven? Wat zou jij doen als je niet denkt in onmogelijkheden? ‘Must‘ gaat over leven vanuit jouw eigen idealen en van daaruit uit te groeien tot je ware zelf.

Dit klinkt heel mooi en groots en meeslepend, maar hoe doe je dat dan? Aan de hand van een aantal kleine opdrachten neemt ‘The crossroads of should and must‘ je mee op weg om uit te zoeken wat jouw ‘must‘ is. Als je weet wat jouw ‘must‘ is, dan is het een kwestie van open staan voor jouw passie en jouw passie uit te voeren. Waarbij je zeer waarschijnlijk bij het stemmetje in je hoofd komt dat zegt ”ja maar, ik heb er geen geld, tijd of ruimte voor, ik ben er niet goed in”. Dit boek neemt deze issues mee en laat zien dat als je maar wilt je alles waar kunt maken.

crossroads_art

Dit gegeven wordt gepresenteerd in een heel mooi jasje. Het boek staat vol met inspirerende quotes en illustraties, gemaakt door de schrijfster zelf. Alleen daarom zou dit boek niet mogen ontbreken in jouw boekenkast.

Leef jij vanuit ‘should’ of vanuit ‘must’?

‘The crossroads of should and must’ is onder andere hier (Engelse versie) en hier (Nederlandse versie) verkrijgbaar.
Deze blogpost bevat affiliate links naar Bol.com. Als je via deze link het product koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost voor jou geen cent meer. Het heeft geen enkele invloed op mijn mening.

3 comments

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s