Mindfulness

3 inspirerende TED talks: meditatie

Het is bijna weekend, je hebt het waarschijnlijk al druk genoeg, dus vandaag weinig om te lezen, maar des te meer om te kijken. Laat je via een aantal TED talks voorlichten over meditaties en laat je vooral ook inspireren.

Deze week staat ‘Hurray for Today‘ in het teken van meditatie. Afgelopen maandag heb ik uitgelegd wat mediteren is en hoe jij het kunt toepassen in je dagelijks leven. Twee dagen geleden heb ik tips gegeven over apps en YouTube clips die je kunt gebruiken voor begeleidde meditaties. En vandaag is de afsluiting van deze thema week. Sit, back and enjoy drie TED Talks over meditatie.

Debunking the 5 most common myths meditation myths – Light Watkins

Amerikaanse meditatie expert Light Watkins legt uit wat meditatie inhoudt door vijf stellingen over meditatie te weerleggen. Hij maakt hierbij gebruik van hele toegankelijke voorbeelden.

Breath — five minutes can change your life – Stacey Schuerman

Yoga leraar Stacey Schuerman legt heel kort uit dat een vijf minuut durende meditatie al verschil kan uitmaken hoe jij je voelt. Om haar verhaal te illustreren doet zij de meditatie met de mensen in de zaal. Sluit je ogen, doe mee en voel of het ook voor jou verschil uitmaakt.

Reaching your fullest potential through meditation – Jenn Fairbank

Mindfulness leraar Jenn Fairbank begint deze TED talk meteen met een korte meditatie. Na deze meditatie legt zij uit wat het effect op de hersenen is als je meditatie toepast in je dagelijks leven. Dus waarom zou je het niet gaan doen. ‘Start meditating today!

Fijn weekend!

 Hoe zijn nu jouw gedachten over mediteren?
Is jouw mening veranderd, of misschien wel helemaal niet?
Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie.

Een gedachte over “3 inspirerende TED talks: meditatie

  1. Pingback: Diary Januari #2 – Hurray for Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s