Mindfulness

Digitale hulp bij mediteren

Dat ik mediteren fijn vind, dat wist je waarschijnlijk al. Maar ik kan het alleen met een beetje hulp van buitenaf. Of, nou ja, dat wil zeggen vanaf mijn smartphone. Vandaag deel ik mijn favoriete meditatie apps en YouTube clips.

Apps
(genoemde apps zijn voor zowel IOS als Android toestellen beschikbaar. Alle apps zijn Engelstalig.)

Headspace

headspaceHeadspace werkt met meditatiepakketten. Zo kun je mediteren leren aan de hand van een aantal basispakketten. Daarnaast kun je kiezen uit vele andere onderwerpen. Dit zijn onderwerpen zoals het opbouwen van zelfvertrouwen, productief zijn of meditaties die helpen bij het sporten.

Per meditatie sessie kun je aangeven hoe lang je wilt mediteren. De basislessen zijn drie, vijf of tien minuten. De overige meditaties zijn tien, vijftien of twintig minuten lang. Daarnaast kun je ook mini meditaties doen van een paar minuten of ‘single‘ meditaties doen. Het laatste kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het slapen gaan of bij het opstaan. Mogelijkheden ten over en alle meditaties zijn onder begeleiding van Andy Puddicombe.

Headspace is de eerste 10 dagen gratis. Daarna kun je een maandelijks, jaarlijks of levenslang abonnement afsluiten.

Stop, Breathe, Think

stopbreathethink

Daar waar Headspace aan jou de keuze laat welke meditatie je wilt gaan doen, laat Stop, Breathe, Think je eerst een korte oefening doen. Voordat je gaat mediteren sluit je je ogen en check je bij jezelf hoe jij je op dat moment voelt. Vervolgens geef je aan hoe jij fysiek bent (van ‘great‘ tot ‘rough‘), hoe jij je mentaal voelt en welke emoties jij ervaart. Bij de emoties kun je kiezen uit heel veel verschillende, van heel positief tot heel negatief. Vervolgens kiest de app de meditaties uit die het beste bij jou passen op dat moment. Kies een onderwerp uit, druk vervolgens of je door een mannenstem of een vrouwenstem wilt worden begeleid en ga rustig zitten.

Stop, Breathe, Think is gratis, maar kan worden uitgebreid met extra pakketten waarvoor je moet betalen.

Buddhify

buddhify

Als laatste wil ik de app Buddhify bespreken. Deze app gaat uit van het moment dat jij de meditatie wilt doen. Bijvoorbeeld tijdens het eten, werk of reizen. Dit klik je aan op een gekleurd rad. Vervolgens kies jij de meditatie die op dat moment het beste bij je past. Deze app heeft een legio aan meditaties. Deze meditaties zijn ingesproken door verschillende mensen. Dit kan een nadeel zijn als je bijvoorbeeld een bepaalde stem niet prettig vindt om naar te luisteren.

Buddhify wordt ook wel de ‘meditation app on-the-go’ genoemd, omdat het op alle momenten van de dag kan worden ingezet. Van korte twee minuten meditaties tot langere meditaties. Daarnaast bevat de app artikelen over mindfulness en kun je meditaties met anderen delen.

Buddhify is een app waarvoor je eenmalig een klein bedrag betaald.

YouTube

’30 days meditation challenge’ van Do You Yoga

Dertig dagen lang elke dag een meditatie. De Engelstalige meditaties variëren in lengtes van 5 minuten tot 14 minuten en zijn heel toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is een plek waar je rustig kunt zitten of liggen en een kussen. Fijn om te gebruiken als je nog niet eerder hebt gemediteerd.

Ochtendmeditatie – Sanny Zoekt Geluk

Nederlandse YouTuber Sanny Verhoeven heeft naast deze video nog meer meditaties op haar YouTube kanaal staan. De meditaties zijn heel rustig, duidelijk en anders dan bovengenoemde tips, ze zijn in het Nederlands. 🙂

Wat zijn jouw ervaringen met meditatie?
Als je ervaring hebt, welke soort meditatie doe jij het liefst?

9 gedachtes over “Digitale hulp bij mediteren

  1. Pingback: 3 inspirerende TED talks: meditatie – Hurray for Today

  2. Pingback: Diary Januari #2 – Hurray for Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s