Personal

Visionboard

Sinds 2016 is het onze traditie. Een goede vriendin van mij en ik bladeren door verschillende tijdschriften, we knippen en scheuren quotes, plaatjes en teksten uit en rangschikken deze op een canvasdoek. Naast dat het een fijn moment is om bij te kletsen, heeft het ook een bepaald doel. En dat leg ik je vandaag graag uit. 🙂

Aan het begin van het jaar heeft iedereen bepaalde doelen waar je aan wilt werken. Een goede tool om die doelen te bereiken is door het te gaan visualiseren. Zet jouw doelen om van gedachten in je hoofd naar beelden of plaatjes. Het maken van je eigen visionboard maken jouw doelen tastbaar.

Waarom werkt een visionboard zo goed?
Om je doelen te kunnen bereiken werken je hersenen het beste door er beelden bij te maken. Denk bijvoorbeeld aan een kleine hond die een gigantische tak probeert mee te krijgen. Jouw hersenen maken er meteen een plaatje van, zonder dat je die hond met die tak op dat moment daadwerkelijk ziet.

Het is belangrijk dat je voor het maken van een visionboard doet alsof de doelen al zijn behaald. Bedenk dus heel concreet wat jouw beeld, jouw visie is van het doel. En zo maak je van een visionboard een heel positief middel. Het laat namelijk het resultaat zien, oftewel succes.

Door er regelmatig bewust of onbewust naar te kijken slaat je geest die afbeeldingen op. Door die herhaling gaat je onderbewuste aan de slag om je te helpen die doelen te behalen. Het blijft als het ware hangen, zonder dat je er zelf veel moeite voor hoeft te doen.

Hoe ga je aan de slag?

  1. Neem tijdschriften waar afbeeldingen of teksten in staan die bij jouw doelen passen. Of ga bijvoorbeeld het internet op en print plaatjes uit.
  2. Neem een groot vel papier of een canvasdoek (bijvoorbeeld van Action of Xenos) en dan is het een kwestie van schuiven met alle plaatjes tot er een collage ontstaat waar jij tevreden mee bent.
  3. Vervolgens plak je alle plaatjes op en dan ben je klaar.
  4. Hang of plaats jouw visionboard op een plek waar je vaak langs loopt.

Een andere mogelijkheid is het maken van een digitale visionboard, welke je dan vervolgens als achtergrond op de laptop of pc kunt gebruiken.

Mijn visionboard van 2017

2017
Veel van de doelen die ik voor 2017 had zijn eigenlijk pas in de tweede helft van het jaar tot uiting gekomen. Mindful leven, meer lezen, mediteren, genieten van het leven, dat alles is echt begonnen in september na de zomervakantie. Ik was officieel gestopt met werken en vanaf toen had ik meer rust in mijn hoofd en was er ruimte om hieraan te werken. De meeste doelen die ik in mijn hoofd had toen ik dit maakte, zijn uiteindelijk behaald. Hoe tof is dat?

Mijn visionboard voor 2018

2018

Wat hoop ik te bereiken?
Mijn visionboard voor dit jaar is gefocust op twee vlakken: groei en succes op zakelijk gebied en privé. Met reminders om mindful te blijven leven en keuzes te maken vanuit mijn hart. Dat ik stoer mag zijn in het nieuwe jaar en dus niet bang hoef te zijn om uit mijn vertrouwde comfort zone te stappen om doelen te bereiken.

Dit bord staat inmiddels te pronken in de slaapkamer. Zo kijk ik er tenminste twee keer per dag naar, vaak niet eens bewust. En toch heeft het effect. Het brand een plekje in je brein en zorgt onbewust voor focus op datgene wat je wilt bereiken.

♥

Werk jij ook met een visionboard of andere collages om je doelen te visualiseren?
Wat zijn jouw ervaringen?

Een gedachte over “Visionboard

  1. Pingback: Diary Januari #2 – Hurray for Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s