Diary

Diary Januari #1

De afgelopen weken heb ik mogen genieten van de kerstvakantie. Dat brengt rust, maar ook meteen heel veel verschillende activiteiten met zich mee. 

Vrijdag 22-12 t/m vrijdag 05-01

1hft_kerstborrel

Wat een leuk weerzien! En wat een avond! Samen met Peter ben ik naar de kerstborrel geweest van mijn oude werkgever. Bijkletsen met (ex-)collega’s. Het voelde weer als vanouds. Veel gelachen, gedanst, gedronken en het voelde goed.

2hft_kerstbal

Na een theaterbezoek op zaterdag, rijden we langs deze enorme kerstbal. DOT Groningen heeft hun koepel op deze speciale manier verlicht. Het verandert vaak van kleur. Je blijft er met verbazing naar kijken.

3hft_doosdokus

Zo zie je maar dat een kerstpakket ook nuttig is voor kleine huisdieren. 😉

De zondag voor kerst komen we met de familie van Peter samen in Sneek om met z’n allen te eten, tafeltennis te spelen en bij te kletsen. Kerstavond is zo gek nog niet.

4hft_kado

Ik ben er stil van! Op eerste kerstdag zijn we twee jaar samen en Peter weet mij enorm te verrassen door mij dit kerstcadeau te geven. Het is de TomTom Runner 3! Ik ben er onwijs blij mee en kan niet wachten om het uit te proberen bij de volgende loop.

4hft_sjoelen

4hft_sjoel

’s Middags gaan we naar Slochteren om daar de rest van deze eerste kerstdag door te brengen met mijn zusjes en aanhang. Voordat we gaan eten, moet er eerst worden gesjoeld. Hoe fanatiek we ook zijn, Peter maakt ons allemaal in.

4hft_1ekerst

En zo ziet het verliezende team eruit. Even fris als altijd! 😉

5hft_2ekerst

5hft_lacuban

Omdat we de afgelopen dagen nog niet genoeg hebben gegeten, gaan Peter en ik tweede kerstdag met z’n tweetjes genieten van tapas bij La Cubanita in de binnenstad. Zo sluiten we de drukke dagen fijn af.

6hft_lopen

Woensdagochtend gaan we een lange duurloop doen en heb ik alle tijd om mijn nieuwe sporthorloge uit te testen. Ik ben er heel blij mee. Het horloge vangt het GPS signaal heel snel op en is best accuraat. Dat er nog vele kilometer mogen volgen met mijn nieuwe sportbuddy om mijn pols.

6hft_youp

Gewoon omdat het kan, zitten we ’s avonds weer in het theater. Dit keer voor de oudejaarsconference van Youp van ’t Hek. We merken dat we best wel moe zijn na een aantal drukke dagen.

7hft_oliebollen

Het is weer de tijd van het jaar. Op 30 december wordt het frituur opgestookt voor het jaarlijkse oliebollen bakken…

7hft_kniepertjes

…en ik maak kniepertjes klaar. Tradities zijn soms best wel lekker.

7hft_stapelwoord

Stapelwoord, waarbij ik nipt win van Peter. Het scheelt maar één puntje. Dit is maar één van de vele spelletjes die wij de afgelopen weken hebben gedaan.

7hft_sterretjes

7hft_ster

Omdat de kinderen dit jaar niet bij ons oudejaarsavond vieren, gaan we de dag ervoor in de tuin alvast samen wat vuurwerk afsteken. Dit gaat gepaard met de nodige rook en geluid. Sorry, buren.

8hft_regenwormen

Oudejaarsavond vieren we bij familie in Sneek. Daar gaan we de hele avond spelletjes spelen. Zo leren we Regenwormen kennen. Super leuk dobbelspel. De tijd vliegt voorbij. Voor we het weten is het twaalf uur…

8hft_sterretjes

8hft_vuurwerk

…en staan we buiten op het dakterras elkaar een goed nieuwjaar te wensen en te genieten van het uitzicht. Overal om ons heen wordt vuurwerk afgestoken. Fijn zo’n 360 graden view.

9hft_bios

Na een paar relatief rustige dagen, gaan we dinsdag met de kinderen en logeetjes naar de bioscoop voor de film ‘Ferdinand‘. Wat een leuke film is dit! En ik ben instant fan van Lupe, de geit.

10hft_schaatsen

10hft_kardinge

Ons laatste gezamenlijke uitje tijdens deze vakantie is naar de schaatsbaan bij sportcentrum Kardinge. Het is voor mij 14 jaar (!!) geleden dat ik voor het laatst op de schaats heb gestaan. Ik vind het best spannend.

11hft_visionboard

En dan zit de vakantie er bijna op. Maar niet voordat ik naar Veendam ben afgereisd om met een goede vriendin te werken aan onze visionboards voor 2018 (binnenkort meer hierover). Ondertussen kletsen we bij en maken we plannen voor ons uitje in februari. Kan haast niet wachten tot het zover is.

En dat was het. Nu ik dit zo allemaal bekijk, heb ik niet bepaald stilgezeten deze kerstvakantie. Ik zou haast een andere vakantie moeten nemen om hiervan bij te komen. 😉 Volgende week zondag weer een ‘Diary‘ zoals je van mij gewend bent.

Fijne zondag!

Deze blogpost bevat affiliate links naar Bol.com. Als je via deze links het product koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor. Het kost voor jou geen cent meer. Het heeft geen enkele invloed op mijn mening. Bedankt voor je begrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s