Personal

Let’s go out #2

Na een rustige maand november, hebben Peter en ik onze theater uitjes in december weer goed op de planning gehad. Uitjes waarbij vooral heel veel werd gelachen. 😀

Guido Weijers – Oudejaarsconference
Stadsschouwburg, Groningen
Cabaret
06-12

Een heerlijk Nederlandse traditie. Aan het einde van het jaar terugblikken met humor, verteld door een Nederlandse cabaretier. Deze traditie is ooit begonnen bij de legendarische cabaretier Wim Kan. Tegenwoordig zijn er veel meer mensen die zich wagen aan een jaaroverzicht. Wij zijn begonnen bij Guido Weijers. Het betrof een try-out voor zijn conference.
Wat hebben wij gelachen. Naast heel veel ‘Oh ja’ momenten, want wat is er veel gebeurt afgelopen jaar, laat hij je ook extra nadenken over de keuzes die dit jaar zijn gemaakt. Niet alleen door ons, denk bijvoorbeeld aan de Tweede Kamer verkiezingen afgelopen maart, maar ook door wereldleiders, zoals korte termijn plannen ten opzichte van lange termijn gevolgen. Het was vooral heel grappig. Zien waar ik het heb. Je kunt hier de conference terugkijken.

Ow ja, een ‘Waar is Wally?’ momentje. Peter en ik zitten in de promo van deze conference. Wie zoekt, zal vinden. 😉

Mijn Vrede: Gronings kerstverhaal door Marcel Hensema
Stadsschouwburg, Groningen
23-12

Mijn-Vrede

Wat moet je nou verwachten van een kerstverhaal op zijn Gronings? Met die insteek gaan we plaatsnemen in de zaal. Uiteindelijk blijkt het een heel eigentijds verhaal te zijn, waarbij het scheppingsverhaal wordt samengevoegd met het mooie Groninger landschap, het water verandert in Hooghoudt en kindeke Jezus wordt geboren in het Groninger Sterrenbos. Marcel Hensema vertelt het kerstverhaal aan zijn gezin tijdens een autorit vanuit Amsterdam naar Hoogezand. Tsja, het ‘kon minder‘.

Youp van ’t Hek – Oudejaarsconference
Stadsschouwburg, Groningen
27-12

youp

Onze laatste bezoek aan dit mooie gebouw van 2017. Voor de tweede keer dit jaar zullen wij Youp van ’t Hek zien optreden. Dit keer met zijn versie van het traditionele jaaroverzicht. Het verhaal speelt zich af in Amsterdamse kroeg Zanzibar, waar hij samen met vaste gasten Rooie Henk, Schele Henk en Godelieve het jaar doorneemt en de kroeg wil behoeden voor sluiten. Hij is weer scherp en af en toe ronduit grof. Maar ja, hoe kan het ook anders, dit is wie Youp is. Het wordt een hele andere voorstelling dan die van Guido Weijers, welke Peter en ik stiekem iets leuker vonden.

Bron foto 1: NNT.nl
Foto 2: Bol.com

Een gedachte over “Let’s go out #2

  1. Pingback: Diary Januari #1 – Hurray for Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s