Books november / december

Het jaar is bijna voorbij. Een jaar waarin ik meer dan ooit voor mijn plezier heb gelezen. Wat waren de boeken van de laatste twee maanden van 2017?

Het beste wat we hebben – Griet Op de Beeck

hetbeste

Weer een aangrijpend boek van de Vlaamse schrijver Griet Op de Beeck. Je volgt het verhaal van Lucas die enorm worstelt met zijn bestaan. Hij wil zelfmoord plegen door van een brug te springen, maar iets in hem houdt hem tegen om de stap daadwerkelijk te maken. Hij besluit het huisje bij de bewuste brug te kopen en langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe zijn leven is geworden en volg je hem in zijn zoektocht hoe hij hiermee moet omgaan.

Dit boek is het eerste deel van een trilogie. De andere twee delen volgen later.

Dit is zo’n verhaal die lang in je hoofd blijft hangen. Het stelt verschillende ingrijpende situaties in een leven aan de kaak, waarbij je gaat nadenken hoe jij zou reageren in zo’n situatie. Ik kijk uit naar het volgende boek van deze trilogie.

Ik heb geen zin – Annemerel de Jongh

ikhebgeenzin

In de zomervakantie Annemerel’s eerste boek ‘Live Love Run’ had gelezen, een informatief en zeer toegankelijk boek over hardlopen in het algemeen en het starten met hardlopen in het bijzonder.
Ik volg haar al een tijdje op YouTube en Instagram en door haar verhalen en foto’s over hardlopen blijf ik enthousiast over deze sport. Toen het bericht kwam dat zij een nieuw boek zou uitbrengen, met de titel ‘Ik heb geen zin‘, kon het ook niet anders dan dat ik dit boek graag in huis wilde hebben.

Ik heb geen zin‘ gaat over hoe je gemotiveerd blijft om je hardloopschoenen te blijven aantrekken. Het leuke van dit boek is dat je niet alleen trainings- en wedstrijdverslagen van Annemerel leest, maar ook van veel andere bekende en onbekende sporters. Vooral het verhaal van Anton-Jan Thijssen vond ik erg inspirerend. Hij schrijft over de dingen die je onderweg tijdens het lopen kunt doen om jouw hardlooproutes vernieuwend te houden en jezelf te blijven uitdagen.

Het boek leest makkelijk weg en is een leuke aanvulling in je boekenkast voor de hardlopers die wel wat extra motivatie kunnen gebruiken.

54 minuten – Marieke Nijkamp

54minuten

Wat gebeurt er tijdens een high school shooting en hoe gaan verschillende personen daarmee om? Dit boek neemt je mee in de ’54 minuten’ tijdens zo’n shooting  op een Amerikaanse middelbare school. Elke hoofdstuk beslaat een aantal minuten en aan de hand van vijf personages kom je te weten wat de achtergrond is en hoe de personages aan elkaar gelinkt zijn.

Het boek leest lekker weg en het was zeker niet storend dat er telkens werd gewisseld tussen de verschillende karakters. Het is echter geen verhaal die lang blijft hangen als het boek uit is. Daarvoor mist het toch net dat beetje diepgang. Het verhaal blijft daarvoor te veel hangen op de oppervlakte, omdat je de personages niet goed genoeg leert kennen.

Gedichten van de broer van Roos – Tim Hofman

broervanroos

Televisie presentator Tim Hofman blijkt naast een hele leuke man ook een hele leuke dichter te zijn. Sommige gedichten zijn erg creatief opgezet, zoals het gedicht ‘Eenzaam, twee samen’, andere zijn heel kort en de meeste gedichten zijn gewoon heel grappig. Fijne dichtbundel voor tussendoor.

selfhelp_nov_dec

Naast bovengenoemde boeken heb ik ook een aantal non-fictie boeken gelezen:

Boekje waar je blij van wordt – Guido Weijers
De kracht van het NU – Eckhart Tolle
Master you mindset – Michael Pilarzyk

Deze boeken bespreek ik niet hier, maar in een aantal losse blogposts die je misschien al voorbij hebt zien komen op dit blog (klik op de titels om bij de desbetreffende blogpost te komen).

Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen? Wat zijn jouw aanraders?

Benieuwd welke boeken ik nu aan het lezen ben? Volg mij via de app / website Goodreads.
Deze blogpost bevat affiliate links naar Bol.com. Als je via deze link het product koopt, krijg ik daar een kleine vergoeding voor.  Het kost voor jou geen cent meer. Het heeft echter geen enkele invloed op mijn mening. Dank je wel voor je begrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s