Diary December #2

Wat heb ik de afgelopen tijd uitgespookt? Mijn week van dag tot dag.

zaterdag 9 december t/m vrijdag 15 december

09-12

1hft_mandala

Vandaag doe ik zo weinig mogelijk. Ik vind het allemaal wel prima zo. Vanochtend besteed ik mijn tijd aan het inkleuren van een nieuwe mandala. Terwijl de ene stift na de andere het begeeft (als in ‘no more ink‘), lukt het me toch om de boel af te krijgen. Misschien wordt het tijd om binnenkort nieuwe stiften te kopen. Wat zijn goede, langdurig werkende stiften?

1hft_thecrown

1hft_lights

In de loop van de middag vertrekt Peter naar het sneeuwwitte Apeldoorn en vermaak ik mij met de eerste afleveringen van seizoen 2 van Netflix serie ‘The Crown‘. Britse royalty, waarin iedereen wel een heerlijk schandaal heeft. In het donker met alle kerstverlichting voelt het lekker knus.

10-12

2hft_run

Voordat de sneeuw ook het noorden van het land heeft bereikt gaan Peter en ik voor het eerst in lange tijd weer samen hardlopen. We hebben een route van bijna 10 kilometer in het hoofd. Met op bepaalde stukken een frisse, doch stevige wind wordt het ons niet makkelijk gemaakt, maar het voelt heerlijk om weer zo’n lang stuk samen te lopen. Laat die marathon maar komen.

Tegen het einde van de ochtend stappen we in de auto naar Drachten voor een verjaardag. Hoe dichter bij de eindbestemming, hoe harder het begint te sneeuwen. Voordat de meeste sneeuw valt gaan we weer op huis aan, want stel je voor dat we onderweg te maken krijgen met een verkeerschaos. 😉
Uiteindelijk blijkt het erg mee te vallen. Ach ja, wishful thinking dat ook hier in het noorden een flink pak sneeuw valt. Om de kou een beetje te bestrijden zitten we lekker warm binnen en kijken we een paar afleveringen van onze nieuwe favoriete Netflix serie ‘Mindhunters‘.

11-12

3hft_dokus

Het jaar zit er bijna op en ik ben al volop vooruit aan het kijken. I know, dit is niet heel erg mindful, maar mijn hoofd zit vol met ideeën voor dit blog en ik wil het graag op papier hebben staan. Hierna ga ik aan de slag met de post die vanochtend op mijn blog zal verschijnen: 5 mindful TED talks. Inspiratie, die vol zit met ‘oh ja‘ momenten. Ondertussen houdt Dokus mij gezelschap.

3hft_snow

Vanmiddag kruip ik weer op de bank. Deze keer met ‘Master your Mindset‘ van Michael Pilarczyk. Heel benieuwd wat dit boek mij gaat brengen. Ondertussen begint de sneeuw met grote vlokken naar beneden te komen en hoera, het blijft liggen! Pakken we toch nog een beetje van die sneeuwpret mee die de rest van het land heeft lamgelegd.

12-12

4hft_cookies

De basisscholen staken vandaag, dus heb ik op een doordeweekse dinsdag de taak om twee kinderen op te vangen. Ik moet zeggen dat dit goed lukt. Samen boodschappen doen, waarbij het spelletje ‘raden hoeveel het allemaal bij elkaar kost’ steeds enthousiaster wordt gespeeld. Daarna is het tijd om te gaan bakken. Sinterklaas heeft de kids een kinderkookboek gegeven en omdat we toch tijd genoeg hebben, besluiten we vandaag zandkoekjes te maken. Nadat alle ingrediënten bij elkaar zijn verzameld is het een spel met afwegen, mengen en het recept stap voor stap lezen. Na ruim een half uur halen we heerlijk geurende koekjes uit de oven. Wat een verwennerij. Als extraatje heb ik wat chocola gesmolten en deze in de vriezer gedaan. Dat plakken we later met glazuur op de koekjes. Het kan niet anders dan dat ik het recept binnenkort zal delen op dit blog. 🙂

’s Middags vermaken de kids zich met vriendjes en zijn ze buiten niet weg te slaan, ondanks dat de sneeuw nu is veranderd in een grote natte zooi. Een goede dag.

4hft_pasta

Vanavond eten we een bloemkool pasta en man, man, man wat is die lekker. Oew, op dit blog vliegen de recepten straks om je oren.

13-12

Omdat de wegen nu weer beter begaanbaar zijn, start ik mijn dag met een rondje hardlopen. Het gaat weer iets beter dan vorige week. Voelt goed om weer sportief bezig te zijn.

Na het hardlopen kruip ik achter de laptop om een blogje te tikken over de voordelen van Pinterest. Tussendoor krijg ik een filmpje toegestuurd via Whatsapp. Daar zie ik mijn nichtje van 7 jaar een cakeje eten. Niet zomaar een cakeje. De kleur die verstopt zit in het gebakje onthult het geslacht van de baby van mijn zusje. We krijgen met een paar maanden een nichtje erbij en mijn nichtje is superblij dat zij een zusje krijgt.

6hft_stoofpot

De dag wordt afgesloten met een aardappel, prei en ei stoofpot waarin ik, volgens Peter, iets te scheutig met de koriander ben geweest. Ach ja, weet ik dat ook weer voor de volgende keer.

14-12

6hft_bril

Vandaag stap ik in de stadsbus richting de binnenstad. Ik ga mijn nieuwe bril ophalen (yeay) en nog wat boodschappen doen. Nou ja, boodschappen. Het is meer shoppen. Ik ga op zoek naar een tweede lange hardloopbroek en een extra hardloopshirt met lange mouwen, wat geen extraatje is met deze koude temperaturen. Voor beide slaag ik bij de H&M. Bij de TKMaxx kan ik het niet laten om een notitieboekje te kopen (daar gaat je minimalistische instelling 😉 ) en een shirtje. Na een paar uur is het weer tijd om naar huis te gaan, want ik moet mezelf inhouden niet meer uit te geven.

3hft_master

Vanmiddag lees ik het boek ‘Master Your Mindset‘ uit. Super inspirerend boek. Volgende week dinsdag deel ik meer over dit boek. Omdat we geen zin hebben om te koken, besluiten we pizza te bestellen. Yeay, pizza party.

15-12

7hft_run

Het is weer tijd om mijn hardloopschoenen aan te trekken. Vanwege een afgesloten fietspad moet ik een stuk teruglopen. Zo wordt mijn hardlooproute ineens ruim een kilometer langer dan gepland. En het gaat heel lekker.

Vanmiddag ben ik weer heel druk bezig met allemaal ideeën verzamelen voor de koers van mijn blog in 2018. Ik merk dat ik er helemaal blij word van de energie die mij dit nu al oplevert. Ik kan haast niet wachten om met jullie de ideeën te delen, maar zet mezelf nog even op de rem. Oew, vind het stiekem best wel spannend.

7hft_vega

Vandaag wordt de nieuwste editie van ‘Lekker’ bezorgd, het blad van de Vegetariërsbond. Het blad staat boordevol (kerst)recepten, interessante artikelen over vegetarisme en welke producten het Vega logo hebben verdient. Als (beginnend) vegetariër een mooi informatief blad om gesterkt te worden in jouw keuze om vegetarisch/ vegan te eten. Het blad ‘Vegafriendly’ krijg ik gratis meegestuurd met ‘Lekker’. Ook hier heel veel recepten. Ik weet waar ik de komende tijd veel tijd zal spenderen. Kom maar op met die potten, pannen en ingrediënten.

Vanavond proeven Peter en ik een Tony Chocolonely special. Hoe het smaakt? Binnenkort meer hierover op mijn blog (voel je de spanning? 😉 ).

Fijn weekend!

Blogposts van deze week:
✴ Mindful Monday: 5 Mindful TED talks
✴ Review: De kracht van het Nu
 Online hoarders unite!
✴ The Warrior’s Reminder

2 comments

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s