Online hoarders unite!

Een tijdje heeft het onder een flinke laag stof gestaan, maar sinds een aantal maanden heb ik het weer tevoorschijn gehaald. En ik kan met recht zeggen dat het een (herondekte) liefde is. Mijn verzamelhart gaat wat harder kloppen. Tsja, soms heeft het even tijd nodig, maar dan heb je ook wat. 

Ik heb het over de site Pinterest.com. Een online verzamelplaats om artikelen, foto’s en video’s te bewaren en inspiratie op te doen voor dingen als kapsels tot kleding,  interieurtips tot recepten, ga zo maar door. Wat is nu het succes van Pinterest en waarom is deze site, en hun app, zo rete handig?

pinterest_zoeken

Gebruiksgemak
Een account aanmaken is super simpel en gratis. Je gaat naar Pinterest.com, vult jouw gegevens in en dat is het. Je kunt jouw Pinterest account eventueel koppelen aan jouw Facebook profiel. Op deze manier zie je welke Facebook vrienden ook gebruik van Pinterest. Je zou dan meteen vrienden kunnen gaan volgen. Hierbij heb je de keuze om hun complete Pinterest profiel te volgen of een bepaald prikbord die zij hebben aangemaakt.

Je kunt de ‘vrienden stap’ natuurlijk ook overslaan en zelf meteen een of meerdere prikborden aanmaken. Dat is simpel via de knop ‘Bord aanmaken‘. Je geeft het bord een naam, bijvoorbeeld ‘recepten’ en je klikt op aanmaken. Kind kan de was doen.

In de zoekbalk bovenin kun je met een of meerdere trefwoorden op zoek gaan naar datgene wat jij leuk vindt. Vervolgens krijg jij een overzicht van foto’s, video’s en online artikelen. Je kunt ze meteen ‘pinnen’ (= bewaren) op jouw eigen bord of je klikt op een plaatje uit het overzicht en zo word je verder geleid naar de website waar dit plaatje vandaan komt.

Dat is het eigenlijk. Naast het pinnen en borden aanmaken kun je ook in contact komen met anderen die dezelfde interesses hebben en kun je onder elke pin een reactie achterlaten.

Zit je nu niet op Pinterest zelf (website of app), maar wil je bijvoorbeeld toch een foto of een artikel uit je browser in een van jouw Pinterest borden bewaren? Dan is het advies om een Pinterest bewaarknop in je browserbalk te plaatsen. Zo hoef je niet elke keer eerst naar Pinterest terug te keren, maar kun je ook weer met een druk op de knop datgene in een van jouw borden plaatsen.

Tijdverdrijf
Als je eenmaal bent begonnen met ‘pinnen’ dan zie je hoe snel de tijd gaat. Ik heb weleens gezocht naar DIY (Do It Yourself) cadeau ideeën. In plaats van een ding uit te zoeken en aan de slag te gaan, word je overladen met ideeën en in plaats van iets in elkaar te knutselen pin je je helemaal gek, onder het motto van ‘oh, dat is leuk. Dit is ook een idee. Hoe komt het dat ik hier niet aan heb gedacht? Dat is een tof idee voor later‘. Zo ben je ineens een paar uren verder.

pinterest

Ik gebruik Pinterest voonamelijk om inspiratie op te doen voor mijn blog en om artikelen te bewaren die handig kunnen zijn voor anderen. Benieuwd waar ik het over heb? Neem een kijkje op mijn Pinterest account.

Ben jij ook een echte ‘pinner’? Zo ja, waar gebruik jij Pinterest voor?

3 comments

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s