5 Mindful TED-talks

TED talks. Ik ben fan. Al een aantal jaren kijk ik met grote regelmaat naar de video colleges via YouTube. Maar wat heb je nu aan TED talks in een mindful leven?

Wat is TED?
TED talks zijn een wereldwijd fenomeen. In vele landen over de hele wereld zijn TED conventies waar je lezingen kunt bijwonen van bekende en onbekende mensen.

TED_logo

TED is een non profit organisatie die de volgende slogan aanhaalt: Ideas Worth Spreading. Via korte lezingen (vaak niet langer dan 20 minuten) vertellen mensen uit allerlei vakgebieden hun visie op de wereld en alles wat daarmee te maken heeft.

TED heeft ook een educatief kanaal genaamd Ted-Ed. Door middel van korte filmpjes (vaak in animatie vorm) en lessenseries worden diverse onderwerpen besproken. Ik gebruikte deze filmpjes regelmatig in mijn lessen toen ik nog voor de klas stond. Een aanrader om de leerlingen te inspireren en net even een andere kijk op de lesstof te geven.

De volgende lezingen die ik graag met jullie wil delen hebben direct of indirect met mindfulness te maken. Kies er eentje uit welke jou interessant lijkt, of als je de tijd hebt, kijk ze allemaal. Ik ben erg benieuwd wat jij er van vindt.

Why aren’t we teaching you mindfulness?
Deze TED talk legt in duidelijke taal uit wat mindfulness inhoudt. AnneMarie Rossi staat voor een collegezaal gevuld met highschool leerlingen om uit te leggen wat mindfulness is en hoe het kan bijdragen aan het verbeteren van gedrag en schoolresultaten.

What you practice grows stronger
Shauna Shapiro is een internationaal expert in mindfulness (PhD, klinisch psycholoog) en zij legt uit wat er in de hersenen gebeurt bij het beoefenen van mindfulness. Daarnaast legt zij de nadruk op het feit dat je het moet blijven oefenen.

All it takes is 10 mindful minutes
Als je bekend bent met de meditaties van de app ‘Headspace’ is het nu jouw kans om te zien wie er achter de stem zit van die meditaties. Andy Puddicombe legt uit met behulp van jongleren uit hoe gedachten ons afhouden om in het nu te leven.

The powerful succes of your breath
Wat nou als het nemen van drie stappen alles is wat jij nodig hebt om mindful in het leven te staan? Dr Romila Mushtaq legt uit hoe een burn-out en een operatie haar heeft doen inzien dat er echt iets moest veranderen in haar leven. En hoe ‘the power of breath‘ daar een hele grote rol in heeft gespeeld.

Don’t try to be mindful
Huh, hoezo moet je nu ineens niet proberen om mindful te zijn? Mindfulness trainer Daron Larson legt uit dat je in plaats van het doel mindful te leven je beter kunt focussen op datgene wat je in het leven voelt, ziet, hoort en ruikt ‘one obstacle after another‘.

Is YouTube ook een bron van inspiratie voor jou?
Zo ja, welke kanalen of filmpjes kun je ons aanraden?

1 comment

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s