Boekje waar je blij van wordt

IMG_0265

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk! Laat je niet verleiden tot broccolidiëten, chakrareinigingen of klankschaaltherapieën! Stop met mindfulnes, yoga of meditatie! Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes!

… Een bundeling van de beste tips en tricks om maximaal gelukkig te worden. Vanuit de overtuiging dat geluk in een klein boekje zit.

Nou, volgens mij kan ik wel ophouden met mijn mindfulness en yoga als ik de achterkant van dit boekje lees. Guido, wat moet ik dan? Dit wordt allemaal opgetekent in ‘Boekje waar je blij van wordt (niet voor azijnzeikers)‘.

Een klein boekje die de wetenschap achter geluk beschrijft. Daar worden we toch blij van? Verwacht geen ellenlange droge stof over hoe geluk werkt in de hersenen of zweverige teksten over hoe je het geluk tot je kunt nemen. Nee, dit boekje heeft juist het tegenovergestelde.

Waar heeft hij het dan precies over?
Guido Weijers heeft onderzoek gedaan over het onderwerp ‘Geluk’ door onder andere masterclasses te volgen aan de Erasmus Universiteit, onderzoek te doen in Bhutan naar het Bruto Nationaal Geluk, en hij verdiept zich al jaren in onder meer non-dualisme, Neuro Linguïstische Programmeren (een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering) en positieve psychologie. Met dit alles in zijn rugzak beschrijft Guido in het boekje in vier delen wat geluk is, wat de Griekse filosoof Aristoteles er van vond, of geld, gezin en werk daadwerkelijk gelukkig makend is en wat je praktisch gezien kunt doen om jouw eigen geluk en dat van anderen te bevorderen. Dit alles in korte teksten, quotes, anekdotes en cartoons.

Over ditzelfde onderwerp gaat Guido de theaters langs met ‘Masterclass Geluk‘. Dit boekje heeft veel raakvlakken met zijn voorstelling, maar is ook prima te lezen als je de voorstelling (nog) niet hebt gezien.

Ik vond het een erg leuk boekje, die lekker handzaam is. Een realistische blik op het onderwerp geluk, zonder zweverig te worden en praktisch hoe je geluk kunt bevorderen met de middelen die je nu al hebt. En dat alles met de nodige humor. Fijne afwisseling naast langdradige en zweverige zelf-hulpboeken over het vinden van geluk.

(Klik hier om het boekje te verkrijgen)

4 comments

Add Yours

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s