On a ‘kringloop’ mission

I’m gonna pop some tags
Only got twenty dollars in my pocket
I – I – I’m hunting, looking for a come-up
This is fricking awesome

Eén keer per seizoen mag ik van mezelf mijn vaste ronde doen langs een aantal kringloopwinkels bij mij in de stad. Ik ben dan voornamelijk op zoek naar kleding, om de inhoud van mijn kleding een boost te geven. Ik denk dat zo’n 70% van mijn kleding tweedehands is, welke ik via kringloop- of vintage winkels heb aangeschaft.

Ik ben van het principe “waarom nieuw kopen als het tweedehands net zo goed is”. Dit alles met het oog op duurzaamheid en recycling. Tegenwoordig wordt er steeds strenger toegekeken op de kwaliteit van kledingstukken die in kringloopwinkels komen te hangen. Dit zorgt ervoor dat de prijs van kleding in de afgelopen jaren in kringloopwinkels is gestegen. Maar goed, vaak is dit nog steeds een schijntje. Zeker als je het vergelijkt met het kopen van nieuwe kleding in winkels en online.

Mijn favoriete kringloopwinkels in Groningen zijn Mamamini (waarbij je als klant ook meteen locale goede doelen steunt via Stichting Mamamini) en GoudGoed. Beide hebben een groot aanbod en ik slaag er vrijwel altijd.
Mijn doel voor vandaag is een zoektocht naar een paar truien en jurkjes voor het koude seizoen. Of ik ben geslaagd?

Eerste stop: Mamamini kleding, locatie Helpman
mandjevolIk pak bij de ingang een winkelmandje en start mijn ronde langs alle kledingrekken. De kleding is gesorteerd op kleur en er is een apart rek voor vintage kleding en kleding voor grote maten. Na deze ronde loop ik met een mandje vol kleding het kledinghokje binnen.

Ruim de helft van wat er in mijn mandje zat heb ik weer terug gehangen. Te klein, te groot of ‘het zag er op de hanger mooier uit dan op mijn lijf’.

Wat heb ik dan wel meegenomen?
geletrui

Deze mosterdgele trui, waarvan ik het merk niet heb kunnen achterhalen, want de labeltjes zijn foetsie. Volgens mij was deze 3,50 euro. Lekker wijd en het stofje voelt fijn aan. Heerlijk als een soort van tussen trui, goed voor de wat frissere dagen.

rozetrui

Een oudroze trui van Campus en het hangt lekker los om de schouders. Ideaal voor de koudere dagen en ik ben verliefd op de kleur. Deze was 4 euro.

oranjetrui

Deze trui van Intrama voelt zo lekker zacht aan. De knopen op de rug zijn een leuk accent. Deze was 3,50 euro.

Op naar de overkant van de straat. Daar bevind zich ook een vestiging van Mamamini, maar deze heeft behalve kleding ook de andere spullen die je vaak in kringloopwinkels terug vindt, zoals meubels, servies, boeken, elektronica, speelgoed.

overslag_zwart

Over deze jurk heb ik een hele tijd getwijfeld. Maar vanwege het feit dat hij net iets te groot was, heb ik hem toch maar weer teruggehangen, anders had ik hem zeker meegenomen. Die fruitschaal op het krukje is wel mee naar huis gegaan. Net als twee truitjes die ik vergeten ben om op de foto te zetten. In totaal was ik 7,70 euro kwijt.

Op naar kringloopwinkel GoudGoed aan het Damsterdiep. Deze is te vergelijken met de Mamamini, maar ziet er qua winkel veel netter uit en is ook iets duurder.

zwartetrui

Deze zwarte trui zit lekker! Mooie lengte en perfect voor de koude dagen. Hij is van EDC en ik heb hier 9,50 euro voor betaald.

jurk_multi

Over dit jurkje van de Primark heb ik een tijdje staan twijfelen (vandaar ook dat rare gezicht). Hij zit heel fijn, maar is niet echt winterkou bestendig en ik wist niet of de print wat voor mij zou zijn. Maar ik heb mezelf overgehaald om het toch mee te nemen. Netjes, maar anders. Hij was 6,50 euro.

overslag_multi

Waar ik niet over hoefde te twijfelen was dit overslagjurkje van de Sissy Boy. Zat meteen goed en wat een leuke print. Deze was 14,50 euro.

kittytrui

Dit is toch echt wel de topper van de dag. Als #crazycatlady kon ik dit witte truitje van Oasis niet laten hangen. Hij is heerlijk zacht en zit heel comfortabel. Heerlijk voor de koude dagen en kan niet missen in mijn kledingkast. Ik denk dat dit mijn favoriet wordt voor het komende winterseizoen. Hij was 5,50 euro.

Met wat truien en een paar jurkjes rijker vind ik deze zoektocht erg geslaagd. Bijna 3 uur ben ik van huis geweest hiervoor. Want dat is wel iets waar je rekening moet houden. Het zoeken naar kleding in kringloopwinkels kan tijd opslokken. Niets hangt op maat (vaak wel op kleur) en doordat sommige kleding wat ouder of vaker gewassen zijn, kan de maat erg afwijken van wat je normaal gesproken gewent bent. Dus mijn advies: altijd passen!

Ben jij ook een kringloopwinkel shopper? Of moet jij er niet aan denken om in kleding van anderen te lopen? 

3 comments

Add Yours
  1. Lydia

    Oeh had net bedacht dat we wel es weer een rondje konden “kringlopen”! Dusse mocht je nog eens willen ga ik graag met je mee!

    De kleding die ik de vorige keer gekocht had is me nu allemaal veuls te groot!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s