Personal

Let’s go out: wat een drukte!

Op mijn vorige blog heb ik al een paar keer geschreven over voorstellingen en concerten die ik heb bezocht. Ik kan geen afscheid nemen van deze serie, dus heb ik het meegenomen naar Hurray for Today! Het zijn toch de kleine geluksmomenten, cadeautjes voor jezelf om even helemaal op te gaan in wat je ziet en hoort. 

Jochem Myjer – Adem in, adem uit
Stadsschouwburg, Groningen
Cabaret

27-09

Jochem Myjer is on tour met een nieuwe show. Hij neemt je mee naar het eiland Texel waar hij verteld over zijn familie, zijn eigen gezin, de belevenissen van de drukte in Leiden en de rust die hij ervaart op het Waddeneiland. Je krijgt ook meteen een biologielesje mee en leert zelfs hoe je moet imiteren (‘vanuit je lijf’)

Ouderwets avondje Jochem Myjer. Muzikaal, verrassend, imitatie hier en daar en met een hele fijne boodschap. Je kunt toch echt alleen maar met een grote glimlach van oor tot oor de zaal verlaten.

American Made
Kinopolis Groningen
Speelfilm

04-10

Het ongelooflijke waargebeurde verhaal over een Amerikaanse piloot (gespeeld door een erg goed uitziende Tom Cruise) die vanuit de CIA beland bij Pablo Escobar, en zo bij de DEA en ga zo maar door. Met al die rollen die hij moet spelen in de verschillende organisaties gaat het hem voor de wind. Het geld wat hij verdiend kan hij niet meer kwijt. Het kan alleen maar fout aflopen en toch voel je sympathie voor deze kerel. Daarnaast is het ook een hele leuke film om naar te kijken, gevuld met de nodige humor.

De Lama’s – Back in action
Martiniplaza, Groningen
Comedy

07-10

DeLamas

Na 9 jaar weer terug in de theaters: de originele Lama’s inclusief presentator Patrick Lodiers. Dat wordt vast weer een stevig potje lachen, gieren met die tranen over de wangen.

Op mijn verjaardag naar de Martiniplaza om de mannen live te zien die jaren de beeldbuis hebben gedomineerd. En wat waren ze goed. De verschillende onderdelen uit de tv-serie kwamen voorbij. Denk aan ‘ Het Moordspel’, ‘Ik wil graag zien’, ‘De Draaideur’, ‘Beter niet als’. Het was weer vele malen op het randje en ook net zo vaak er weer overheen. Soms kwam het wat geforceerd over, alsof het een wedstrijdje was wie het grofst kan zijn. Dat was jammer.

Detroit
Kinopolis, Groningen
Speelfilm

11-10

Wat een intense film. Het zoemt in op een gebeurtenis die tijdens de rassenrellen in de Amerikaanse stad Detroit afspeelt in 1967. Naast dat je informatie krijgt over de algemene situatie van de stad in die tijd, krijg je ook een kleine geschiedenisles mee.

In een hotel worden een aantal mensen vastgehouden door de politie, omdat er vanuit het hotel zou zijn geschoten op politie. Echter zijn de agenten niet heel erg pro- Afro Amerikanen en blijkt de staatspolitie en het leger dit allemaal te gedogen.

Het liefst zou ik door het scherm heen willen springen om de politieagenten aan te vallen. Wat een enorme klootzakken zijn het. Met een heel raar gevoel zijn Peter en ik de bios uitgelopen. Deze film zet stof tot nadenken, aangezien de rode draad van het verhaal (politiegeweld tegen de Afro-Amerikaanse bevolking in de Verenigde Staten) helaas nog steeds actueel.

Jett Rebel
De Oosterpoort, Groningen
Popconcert
13-10

Jett_Rebel

Jett_Rebel

Wat een avond en wat een energie! Bijna drie uur lang heeft Jelte (Jett Rebel) met band staan spelen en het was heel fijn. Af en toe heel poppie, met dito teksten (‘I love you, baby’, ‘Be mine’, ‘I wanna be your boyfriend’) wat er voor zorgt dat het niet heel erg diepte in gaat. Maar de instrumentale stukken waren zooooo goed. En dat zorgt voor een hele diverse avond. Wat is hij muzikaal goed! De ene gitaarsolo na de ander. Ge-wel-dig! Daarnaast was Jett in een opperbeste stemming en gaf hij een show waar de energie van af spat. Ga dat zien, mensen!!

De verzamelde werken van Shakespeare (Nationale Toneel)
Stadsschouwburg, Groningen
Toneel
14-10

1

De verzamelde werken van Shakespeare door het Nationale Toneel. Toen ik dit in de catalogus van de Stadsschouwburg zag staan, wist ik dat ik er heen moest. Peter heb ik maar gewoon meegesleept 😉 .

De voorstelling mag gezien worden als een soort van crash course Shakespeare. Wie is deze man en vooral welke voorstellingen en sonnets heeft hij geschreven. Ondertussen worden de toneelstukken van Shakespeare in een raptempo uitgevoerd, met extra aandacht voor ‘Romeo & Juliet’ en ‘Hamlet’. En dit alles is een komisch sausje, nou ja, maak er maar een hele dikke komische saus van. Zelfs voor niet Shakespeare kenners is deze voorstelling een aanrader om te zien. Een avondje literatuurgeschiedenis met een gigantische knipoog.

The great downhill journey of little Tommy (Jonas Vermeulen en Boris van Severen)
De Oosterpoort, Groningen
Muziektheater
27-10

Toen Peter en ik hoorden dat deze voorstelling maar een uurtje duurde, hadden wij er een zwaar hoofd in. Wat moet dat wel niet worden? Maar hoe meer konden wij ernaast zitten.

Vanaf moment een word je meegezogen in het verhaal van Tommy. Een jongentje die besluit om ’s ochtends vroeg op zijn rode fietsje vanuit het stadje bovenop de heuvel een reisje te maken richting de zee. Echter heeft hij zijn moeder niet echt helemaal goed ingelicht over het plan.
Zijn naïviteit brengt hem op verschillende plaatsen en zo ontmoet hij de meest uiteenlopende karakters.
Dit verhaal wordt ondersteunt door geweldige muziek en tijdens de voorstelling wordt het verhaal ondersteunt door een tekening die vanaf het podium live op papier wordt geschilderd.
Een hele toffe Engelstalige voorstelling die met veel energie en overtuiging door de vierkoppige band wordt uitgevoerd. Of zoals Peter na afloop op Facebook vermeld:
facebook recensie

Een gedachte over “Let’s go out: wat een drukte!

  1. Pingback: Diary November #1 – Hurray for Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s