Books

Books, books, books

Hoe goed mijn instelling ook was afgelopen zomer, het voornemen om door te gaan met veel boeken lezen is niet echt gelukt. Daarentegen heb ik vooral tijdschriften gelezen, wat ook heel leuk is, maar ik mis af en toe het weg dwalen in andere werelden. Tijd om het weer op te pakken.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins

hetmeisjeindetrein
Een bestseller die ik , zoals wel vaker gebeurd, later pas heb ontdekt.

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was.

Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien? (awbruna.nl)

Na een rustig begin, neemt het verhaal een vaart vanaf het moment dat ‘Jess’ wordt vermist. Beetje je bij beetje leer je Rachel beter kennen en met de verhalen van andere personages wordt de situatie stukje bij beetje compleet. Hoe erg kun je twijfelen aan je eigen doen, je eigen geheugen en uiteindelijk blijkt iedereen iets te verbergen.

Een spannend boek die in de hoofden kruipt van de personages, waarbij je eigenlijk alleen maar sympathie kunt hebben met de hoofdkarakters.

Toen ik jouw zag (Mijn leven met Antonie) – Isa Hoes

toenikjezag
Het verhaal van een weduwe die haar leven met een depressieve man beschrijft. Voor de buitenwereld is alles koek en ei, maar achter gesloten deuren gaat het bergafwaarts. Tot Antonie in 2010 besluit zelfmoord te plegen.

Een pijnlijk verhaal, waarin wordt beschreven hoe met vallen en opstaan, vertrouwen en achterdocht, in voor- en tegenspoed je om kunt gaan met een partner die zwaar depressief is.

Goed of slecht – Ali Land

goedofslecht
‘Ik ben de dochter van een seriemoordenaar.’

De vijftienjarige Milly is zwaar getraumatiseerd opgenomen in een pleeggezin. Een nieuwe identiteit moet alle sporen naar haar verleden wissen, want de moeder van Milly is een seriemoordenaar en wacht in de gevangenis op haar rechtszaak. Milly worstelt met een groot schuldgevoel: door haar hulp heeft de politie haar moeder kunnen aanhouden. Van haar pleeggezin krijgt ze weinig steun. Integendeel, Phoebe, de oudste dochter, haat Milly vanaf het eerste moment dat ze haar zag intens en probeert op alle mogelijke manieren Milly’s leven zo ellendig mogelijk te maken. En daarmee maakt ze iets los bij Milly, een kant van zichzelf die ze liever niet wil kennen; ze is tenslotte de dochter van haar moeder, de seriemoordenaar. (bol.com)

In dit verhaal ga je mee in het hoofd van Milly, die enorm worstelt met haar oude leven en de beschadigingen die zij heeft opgelopen. Ook lees je hoe zij zichzelf staande probeert te houden in haar nieuwe leven bij het pleeggezin, waar zij zo graag bij wil horen, zich zo graag gewoon wil voelen, maar haar moeder als een duistere schaduw continu om zich heen voelt. Aangrijpend verhaal.

Boeken dagboek – Caroline Cracco

boekendagboek
Een heel fijn verjaardagscadeau die ik begin deze maand heb mogen ontvangen. En ook al is dit geen leesboek, ik wil het toch graag bespreken.

boekendagboek2

Met ‘Het Boekendagboek’ kun je op een fijne manier stil staan bij wat je hebt gelezen en word je ‘gedwongen’ om op een andere manier naar het verhaal te kijken. Je gunt jezelf zo de tijd om het verhaal te laten inzinken, voordat je gedachteloos een ander boek pakt.

Naast eigen reviews kun je ook lijstjes bijhouden, zoals ‘Top 5 momenten die ik zelf had willen meemaken’ en ‘Top 10 mooiste quotes’. Daarnaast zijn er mooie quotes terug te vinden over lezen en vind je aan het einde van dit dagboek een bingo, waarmee je situaties uit boeken die jij hebt gelezen kunt afstrepen. Ik hou ervan 🙂 .

Op de hoogte blijven van wat ik lees? Volg mij via de app Goodreads.
Heb jij nog tips welke boeken ik zou moeten lezen? 

4 gedachtes over “Books, books, books

  1. Pingback: Diary November #1 – Hurray for Today

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s