Diary

Diary October 2017 #2

Wat heb ik de afgelopen tijd uitgespookt? Mijn week van dag tot dag.

zaterdag 21 t/m vrijdag 27 oktober

21-10
oct_2_a
Tijdens het hardlopen word ik gebeld door mijn moeder. Haar vriend mag na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen nog steeds niet naar huis. Ze zit er behoorlijk doorheen. Ik besluit snel mijn route door te zetten naar huis en na een douche in de auto te stappen. Samen met mijn zusje zetten we koers naar Holwerd, om mijn moeder bij te staan.

In de auto op weg naar het ziekenhuis krijgen we een telefoontje: ‘Ik mag naar huis!’ De opluchting is voelbaar in de auto. Twee uur later zitten we bij mijn moeder thuis. Allemaal moe van de spanning, maar wel heel opgelucht dat hij weer in zijn vertrouwde omgeving verder mag herstellen. Ik blijf lekker slapen.

22-10
oct_2_c
Na een nachtje wat onrustig te hebben geslapen (het is toch altijd vreemd om niet in je eigen bed te liggen) ga ik ’s ochtends op tijd met een boek op de bank. Minoes, een van de katten van mijn moeder, kruipt dicht tegen mij aan. Rond een uur of negen stap ik weer in de auto. Terug naar huis.

Thuis doe ik behalve lezen even helemaal niets meer. Ik ben moe, voel me niet helemaal lekker en heb vooral behoefte aan rust. ’s Avonds kijken we samen naar de Formule 1 race van Amerika, wat tot het einde toe onwijs spannend is. En zo onterecht als Max zijn derde plek wordt afgenomen. Dit gaat vast nog een staartje krijgen.

23-10
oct_2_d
Ik heb vannacht heerlijk geslapen en voel me dan ook weer heel wat fitter. Vanochtend wat huishoudelijke klusjes en voor het eerst 20 minuten lang gemediteerd. En het voelt heel fijn 🙂 .

De rest van de dag werken aan de blogposts van deze week, laat ik pasfoto’s maken voor het aanvragen van een paspoort en blijven we verder droog in huis zitten, wat de regen blijft maar komen vandaag. Het is echt herfst.

24-10
oct_2_eTsja, en dan is het weer zo’n heerlijk natte dag tijdens deze herfstvakantie. Om niet de hele dag binnen te blijven, gaan we vanmiddag met z’n vieren naar de bios voor ‘Kapitein Onderbroek’. Een erg leuke kinderfilm. De kids hebben zich goed vermaakt.

Rond een uur of 16.00 staan we weer buiten en zien we de eerste Oranjefans bij het station van FC Groningen staan, te wachten tot de WK kwalificatie wedstrijd van het Nederlands dameselftal. Wij gaan door naar huis en besluiten de wedstrijd op de bank te kijken. Tot het einde was het redelijk spannend, met een 1-0 overwinning voor Nederland, al was het op het nippertje.

25-10
oct_2_g
Vanmiddag ga ik met Carina, een oud-collega, de stad in om te lunchen bij De Uurwerker. We hebben elkaar al veel te lang niet gezien. Daarna nog even bij Topshelf sneupen voor aanbiedingen. Al zijn de meeste aanbiedingen nog steeds ruim boven ons budget. Zo ga je toch geen jurk kopen die zelfs met korting nog bijna 200 euro kost?! Met een aantal hardloopspullen (ja, ik kan het niet laten), loop ik de winkel uit en we besluiten weer op huis aan te gaan. Het was een gezellige middag, doe ik echt te weinig.

’s Avonds beginnen we met het eerste seizoen van The Walking Dead. Peter heeft alle seizoen inmiddels gezien, maar hij vindt het niet erg om met mij (als Walking Dead groentje) de afleveringen opnieuw te gaan kijken. En ik ben hooked.

oct_2_n

26-10
oct_2_h

oct_2_kVanochtend op tijd met de stadsbus naar het station om vandaar de trein te pakken voor een dagje weg. Op naar Zwolle. Het wordt een relaxte dag, waarbij we winkel in en winkel uit gaan, tussendoor ergens wat eten en drinken en rond 16.00 uur weer de trein terug naar Groningen pakken. En waarom thuis koken als je ook uit eten kunt? We besluiten bij d’Ouwe Brandweer op het Zuiderdiep te eten, wat een heerlijke groente tajine oplevert. Erg smaakvol en super vullend.

oct_2_mMijn zusje vroeg een paar weken geleden of wij vanavond naar de Superdry store in de stad wilden komen, voor een speciale ‘Family & Friends’ avond. Dat laten wij ons geen tweede keer zeggen, dus na het eten gaan we door naar de Herestraat. Eenmaal in de winkel komt Sandra ons vrolijk tegemoet en laat ons met trots de winkel zien. Na een bakje koffie, het passen van kleding, mijn vader over te halen om zich in wat hippere kleding te steken 😉 , gaan we weer met een voldaan gevoel de winkel uit. We doen nog een drankje met mijn vader en zijn vrouw bij café Hooghoudt en gaan moe, maar gelukkig met de stadsbus terug naar huis. Het was een lange, maar wel een hele mooie dag.

27-10
oct_2_l
De laatste dag van deze diary. Terwijl ik werk aan een aantal blogposts, merk ik dat ik moe ben van deze toch wel volle week. Vandaag maar lekker rustig aan doen en vanavond nog eventjes de deur uit voor een theatervoorstelling in de Oosterpoort. Een mooi einde van de vakantie en een mooi begin van het weekend.

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s