Diary

Diary October 2017 #1

Wat heb ik de afgelopen tijd uitgespookt? Mijn week van dag tot dag.

zaterdag 14 t/m vrijdag 20 oktober

14-10
1Het is een gekke dag vandaag. Gisteravond heb ik te horen gekregen dat de vriend van mijn moeder in het ziekenhuis is opgenomen. Hij heeft twee hartinfarcten gehad en moet ter observatie blijven. Dus wil ik heel graag een bezoekje aan hem brengen. Voel me een beetje machteloos, want je wilt zo graag iets doen om het leed te verzachten. Nu kunnen we alleen maar afwachten.

Om de gedachten te verzetten zijn Peter en ik ’s middags de stad in geweest om alvast wat reisboekjes voor onze USA trip aan te schaffen. Ook al moeten we nog 6 maanden wachten tot we deze reis gaan maken, een beetje voorpret kan nooit kwaad.

Aan het einde van de middag op naar de verjaardag van een vriendinnetje en daarna verstand op nul en een hele leuke avond hebben in de Stadsschouwburg voor een komisch toneelstuk van het Nationale Theater over de werken van Shakespeare.

15-10
4Na een onrustige nacht word ik ietwat gebroken wakker. ‘Pfff, en nu?’ Ik besluit om half 8 op te staan en licht te ontbijten. Straks maar de hardloopschoenen aandoen om mijn zinnen te verzetten en mijn hoofd leeg te maken.

Met ruim 9 km in de benen kom ik weer thuis. Het ging niet van harte, mijn bovenbenen hadden het erg zwaar op de tweede helft, maar toch blij dat ik het heb gedaan. Mijn hoofd is wat beter opgeruimd en ik voel me lichter.

En dan zie ik de eerste berichtjes binnenkomen op mijn allerlaatste blogje op Simply Me Diary. Vanochtend heb ik Hurray for Today ‘geopend’ en mijn oude blog vaarwel gezegd. Voelt fijn om opnieuw te beginnen.

16-10
2

3Peter is gisteravond met school op excursie naar Tsjechië gegaan, wat betekent dat ik de komende vier dagen alleen ben. Maar dit is niet helemaal waar. De kids heb ik drie dagen bij me in verband met marge-dagen (kids vrij, want school heeft studiedagen). Vandaag wat rommelen in huis en de kids bezig houden met puzzels en technisch lego. Deze dag komen we zonder kleerscheuren door 😉 .

17-10

Slecht geslapen, hoofd vol met allerlei gedachtes. Maar goed, nieuwe dag, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De kids zijn een beetje druk, want ze gaan vandaag voor het eerst naar een kattencafé. Maar voordat we daar zijn doen we eerst nog een rondje in de binnenstad en gaan we een bezoekje brengen aan de Van Delft Pepernotenfabriek. Met een paar speciale pepernoot smaken verlaten wij het pand,  al willen de kids maar wat graag willen blijven om al die smaken te blijven proeven.
Door naar het kattencafé. Daar wonen tien katten, waarvan de meeste op het moment van bezoek lekker liggen te slapen. Hilariteit als een van de katten een tosti probeert te jatten en een kat het erg leuk vind om te spelen. Fijn dat het bezoekje geslaagd is.

18-10
8Met een moe hoofd word ik wakker. Het moment is gekomen dat ik heb het even helemaal heb gehad. Ik ben letterlijk de uren aan het aftellen tot de kids worden opgehaald, hoe leuk de dagen ook waren met ze.

Vanmiddag heb ik weer een afspraak met mijn loopbaancoach en man, man, man wat is die heftig. Bij de vraag ‘Hoe gaat het met je?’ kwamen de sluizen open te staan. Zo moe van alles. Toch is het een heel fijn gesprek geweest en ben ik weer met de voeten op de grond komen te staan. Na dit gesprek heb ik mezelf getrakteerd op een warm bad met een heerlijke bruisbal van Lush. De rest van de dag doe ik verder niets meer.

19-10
9Vanochtend in de mist hardgelopen. Wat is de wereld dan grijs en voelt het tegelijk ook een beetje ‘vol’. Verder ben ik in de ochtend bezig geweest voor mijn blog.
De rest van de dag heb ik mezelf vermaakt met docu’s op Netflix over het leven van Prinses Diana en over het Britse koningshuis. Heerlijke geschiedenislessen en nadenken dat roem een mooie, maar ook een hele slechte kant kan hebben.

20-10
Na een kleine week alleen thuis te zijn geweest, kan ik vanochtend Peter ophalen. En dat is best heel fijn, ik heb hem gemist! De rest van de dag is lekker lui.

De kleine geluksmomentjes van deze week, oftewel mijn ‘Sparks’:
✩ heerlijk genieten van speciale pepernoten
✩ de appjes van Peter voor het slapen gaan
✩ het uitrekken van je lichaam na een meditatiesessie, wetende dat je weer een stapje verder bent in het leren mediteren
✩ het luisterende oor en de doortastendheid van mijn loopbaancoach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s