Personal

“Oh, what a beautiful morning!”

‘Een goed begin is het halve werk’ luidt het bekende spreekwoord. Maar hoe kun je een dag zo fijn mogelijk opstarten? Ik heb niet alle kennis in pacht, maar ik weet met het volgende ritueel mijn dag zo goed mogelijk te beginnen.

Ten eerste moet ik bekennen dat ik een echt ochtendmens ben. Dus opstaan is voor mij geen enkel probleem, ik ben vrij snel up and running.

breakfast

Nadat ik uit bed ben gestapt, is het tijd om te ontbijten. Dit is elke dag vrij standaard: een grote kop thee, een kom met muesli met (plantaardige) yoghurt en fruit. Af en toe wissel ik mijn ontbijt af met een smoothie of overnights oats, maar dit komt niet heel vaak voor. Als ik een puntje van verbetering zou moeten geven aan mezelf dan zou ik graag wat meer afwisseling willen hebben in mijn ontbijt. Heb je ontbijttips, let me know.

running_meditating

Na het ontbijt ga ik richting de slaapkamer om mij te gaan klaar maken voor het sporten. Dit betekent yoga in de woonkamer (met een video via YouTube. Yoga with Adriene is een aanrader!) of een rondje hardlopen. Na het sporten ga ik mij opfrissen in de badkamer, omkleden en dan trek ik mij terug in de slaapkamer om te gaan mediteren. Hiervoor gebruik ik sinds kort de app Headspace. Na het mediteren kan ik met een opgeruimd hoofd aan de slag met de rest van de dag.

De ene dag beleef ik deze hele routine bewuster dan de ander. Ik merk dat als ik druk ben in mijn hoofd het moeilijk is om bewust te zijn met alles wat ik ’s ochtends doe. Maar het feit dat je weet dat dit gebeurt, is ook goed. Want dan erken je dat je je op dat moment zo voelt.

Tuurlijk zijn er ook dagen dat ik moeilijk mijn bed uit kom, geen zin heb om te sporten en de hele rambam. Waar ik eerder opgefokt of teleurgesteld zou zijn dat ik mij zo voel, accepteer ik het gevoel nu meer. In plaats van er heel hard te moeten vechten is het goed om te accepteren dat je slechtere dagen hebt. En ik merk dat als ik het accepteer, dat ik dan ook sneller het negatieve gevoel kwijt ben en dan vaak alsnog de dingen doe die ik graag wilde doen, al is het dan wel op een lager pitje.

Nog een fijne dag en geniet ervan!

Wat is jouw ochtendritueel? Ik ben zeker benieuwd naar de rituelen van de avondmensen. Welke tip kun jij geven aan anderen om de dag goed te beginnen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s